Kapor na víne s cesnakom

Autor receptu: monty469

Pri listovaní v kuchárskej knihe Ryba na tanieri celý rok ma upútal tento recept. Rybára mám doma, čiže aj zásoby rýb takmer po celý rok, tak som sa rozhodla vyskúšať tento recept. Musím povedať, že chutil každému, tak sa chcem s vami podeliť o tento receptík.

30 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Kapra, ktorý je stiahnutý z kože, naporcujeme a na niekoľkých miestach narežeme. Rybu mierne okoreníme, osolíme a dáme na pekáč, ktorý vymastíme maslom.
  2. Rybu dáme piecť do rúry na 10 min. Medzitým si očistíme cesnak, prelisujeme, pridáme pol čajovej lyžičky soli, rozotrieme a primiešame víno. Keď kapra po 10 min. vyberieme, tak tou zmesou potrieme rybu,dáme piecť. Pečieme cca.20 min. a potierame rybu tou zmesou. Čím viac potierame, tým je ryba chutnejšia.
  3. Zemiaky som mala také malé, tak som ich ošúpala a vcelku varila 10 min. v posolenej vode. Potom som scedila, preložila na maslom vymastený pekáč, osolila a dala do rúry piecť do zlatista. Zvrchu sú zemiaky chrumkavé a vnútri mäkučké.
  4. Keď je všetko hotové, naservírujeme, kto chce môže si kapra pokvapkať citrónom. K tomu pohár bieleho vína a už len popriať dobrú chuť.