Pečená zelenina
Pečená zelenina

Kapie pečené s ančovičkami a paradajkami fotorecept

sracz - fotkasracz, 23. októbra 2022
Kapie pečené s ančovičkami a paradajkami (fotorecept)
Foto: sracz

V druhej polovici „babského, či indiánskeho leta“ naše krajšie a lepšie „polovičky“ už odkladajú plavky do „šifonérov“, no ja viem, že dobrým receptom pre Zobraziť celý popisV druhej polovici „babského, či indiánskeho leta“ naše krajšie a lepšie „polovičky“ už odkladajú plavky do „šifonérov“, no ja viem, že dobrým receptom pre „šlanglíniu“ si šplhnem aj tak! Je tu ďalší z receptov, pri ktorom si môžete pustiť svoje chute i fantáziu doslova na „špacír po veľkom aj malom korze“. Papriky, paradajky, syry a bylinky či zelinky si tiež prídu na svoje.

2
porcie
12-15 minút
príprava
33 minút
na 200 °C

Suroviny

2-3 PL (rastlinný)
2 ks (stredne veľké)
2 ks (hrubostenné papriky väčšie)
57 g (v oleji)
3-4 strúčiky
 (alebo korenie 4 farieb)
2-3 vetvičky (čerstvá)
 (syr na strúhanie)
 (alebo pečivo)

Postup

  1. 1

    Ingrediencií je síce pomenej, ale zato všetko ohromé chute!

    Kapie pečené s ančovičkami a paradajkami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Paradajky narežeme do kríža, zalejeme vriacou vodou a po minútke stiahneme z kože.

    Kapie pečené s ančovičkami a paradajkami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Umyté kapie aj so stopkami rozrežeme po dĺžke na polovičky a rozložíme ich po pekáči vystlanom alumíniovou fóliou. Jemne pokropíme olejom a prstami posolíme (opatrne, lebo aj ančovičky sú slané).

    Kapie pečené s ančovičkami a paradajkami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Strúčiky cesnaku pokrájame na tenké plátky a ančovičky na štvrtinky (ale môžu ostať celé).

    Kapie pečené s ančovičkami a paradajkami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dutiny každej kapie postupne vyplníme dvomi „mesiačikmi” olúpaných paradajok, štyrmi kúskami ančovičky a 3-4 plátkami strúčikov cesnaku.

    Kapie pečené s ančovičkami a paradajkami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Teraz už stačí vložiť pekáč s obloženými kapiami do rúry vyhriatej na 200 °C.

    Kapie pečené s ančovičkami a paradajkami (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Po polhodinke môžeme servírovať posypané pokrájanou bazalkou s domácim chlebíkom (krajce môžeme nasucho opražiť v hriankovači a následne pokropiť olivovým olejom) alebo s bielym pečivom.

    Kapie pečené s ančovičkami a paradajkami (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pretože sme už počas stolovania mali málo, hneď som pripravil aj „dupľu - repete“. Tentoraz s oranžovými kapiami a umytými „baby“ paradajkami, ktoré som nezbavoval kože a

    Kapie pečené s ančovičkami a paradajkami (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    do každej „polkapie“ som dal po dve celé ančovičky i ostatné súčasti a zvyšné cesnakové strúčiky som tiež opiekol.

    Kapie pečené s ančovičkami a paradajkami (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Jednotlivé porcie som okrem bazalky posypal aj postrúhanou mozzarellou, aj keď si túto pochuťku, podávanú ako predjedlo, či raňajky alebo večeru, dokážem živo predstaviť s postrúhaným liptovským, alebo detvianskym oštiepkom. Nuž vyskúšajte a dajte, prosím, vedieť ako Vám chutilo!

    Kapie pečené s ančovičkami a paradajkami (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

haji
Pěkný receptík, milé spojení surovin.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha