Drobné pečivo
Kakaové gombíky s lieskovými orieškami
Autor receptu: redakcia
25 ks porcií |
15 (+ chladenie) minút príprava |
15-20 minút na 180 °C |
Postup- Mleté lieskové orechy zmiešame s múkou, práškom do pečiva, čiernym kakaom, cukrom
a so štipkou soli. Pridáme zmäknuté, na kocky nakrájané maslo a spojíme ručne do hladkého cesta. Cesto zabalíme do potravinovej fólie a odložíme na pol hodiny do chladničky.
- Cesto vytvarujeme do valca a nakrájame asi na 25 menších častí, z ktorých vytvarujeme guľôčky. Plechy vystelieme papierom na pečenie. Guľôčky preložíme na plech a rúčkou od varešky v strede vytvoríme jamky.
- Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 15–20 minút.
- Po dopečení necháme vychladnúť a naplníme rozmiešaným ríbezľovým džemom. Gombíky môžeme naplniť aj vanilkovým krémom alebo marcipánom a ozdobiť lieskovým orieškom.
|