Drobné pečivo

Kakaové gombíky s lieskovými orieškami

Autor receptu: redakcia

25 ks
porcií
15 (+ chladenie) minút
príprava
15-20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Mleté lieskové orechy zmiešame s múkou, práškom do pečiva, čiernym kakaom, cukrom a so štipkou soli. Pridáme zmäknuté, na kocky nakrájané maslo a spojíme ručne do hladkého cesta. Cesto zabalíme do potravinovej fólie a odložíme na pol hodiny do chladničky.
  2. Cesto vytvarujeme do valca a nakrájame asi na 25 menších častí, z ktorých vytvarujeme guľôčky. Plechy vystelieme papierom na pečenie. Guľôčky preložíme na plech a rúčkou od varešky v strede vytvoríme jamky.
  3. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 15–20 minút.
  4. Po dopečení necháme vychladnúť a naplníme rozmiešaným ríbezľovým džemom. Gombíky môžeme naplniť aj vanilkovým krémom alebo marcipánom a ozdobiť lieskovým orieškom.