Kačacie stehno s kosťou v medovom dipe

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
60-120 minút
na 180 °C

Postup

  1. Viedenské knedle: Rožky pokrájame na malé kocky, pridáme vajcia, olej, múku, mlieko, posekanú petržlenovú vňať a soľ. Všetko zmiešame a necháme 30 min. stáť. Potom zo zmesi tvarujeme gule a dávame ich do vriacej vody a varíme 15 min.
  2. Príprava kapusty: Nakrájanú cibuľu skaramelizujeme do hneda. Pridáme posekanú červenú kapustu, soľ, mletú rascu, mleté čierne korenie, postrúhané jablká a dusíme asi 30 – 40 min. Môžeme dochutiť škoricou.
  3. Kačacie stehná: Kačacie stehná osolíme a ponatierame medom. Dáme piecť do rúry na 180 stupňov Celzia približne na 1 – 2 hodiny. Upečené kačacie stehná podávame s červenou kapustou a viedenskou knedľou.