Kačacia pečeň
Kačacia pečeň

Kačacia pečeň na malinovej omáčke so zelerovými hranolkami

sheenastaley - fotkasheenastaley, 14. mája 2020

S partnerom sa snažíme jesť low carb a toto jedlo by mohlo potešiť každého, kto je na tom podobne a dochádzajú mu nápady. Malinovú Zobraziť celý popisS partnerom sa snažíme jesť low carb a toto jedlo by mohlo potešiť každého, kto je na tom podobne a dochádzajú mu nápady. Malinovú omáčku som nedávno robila k wafliam a keď som v mrazničke našla kačacie pečienky, napadlo mi, že by to bola výborná kombinácia. Zelerové hranolky som vymyslela ako prílohu, pretože ma nič iné nenapadlo a nemala som so zelerom čo spraviť. Bola to ale výborná voľba. Nemôžem sa teda nepodeliť.

2
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 bal.
2 hrnčeky (mrazené)
1 ks
2 PL
0,5 dcl
30 g




Postup

  1. 1

    Najprv som si očistila zeler, nakrájala na "hranolky" a tie dala variť do vody. Vodu som nijak nedochucovala, pretože ju neskôr chcem použiť do jedla pre moje psy, ale inak by som doporučila ju trochu osoliť. Keď zeler zmäkol, vodu som precedila do iného hrnca a zeler v sitku som ochladila prúdom studenej vody, aby som sa ho mohla v ďalšom kroku bez popálenia dotýkať.

  2. 2

    Zeler som poliala olivovým olejom, výrazne osolila, pridala bazalku a tymian a rukami všetko poriadne pomiešala. Takto ochutený zeler som vložila do teplovzdušnej fritézy, kde sa piekol približne 30 minút. Keby som nemala fritézu, upiekla by som ho normálne v rúre.

  3. 3

    Pečienky som poriadne umyla a poopekala na rozpustenom masle. Dochucovala som iba morskou soľou.

  4. 4

    Nerozmrazené maliny som nechala rozpúšťať na troške masla a postupne ako púšťali vodu som pridala dve lyžice medu a poldeci brandy. Zohrievala som, kým omáčka nezačala vrieť a maliny sa kompletne rozpadli.

  5. 5

    Do stredu taniera som opatrne naliala malinovú omáčku, obložila ju zelerovými hranolkami a na omáčku som poukladala pečienky. Dozdobila som lístkami medovky zo záhrady a servírovala môjmu vyhladovanému chlapovi. Dobrú chuť! :)

Diskusia k receptu

dogagador
Fantazii sa medze nekladu a takto vznikaju mimoriadne pochutky. Dnesna varecha ich ma niekolko a ja tusim priberam uz len z pohladu na obrazky. Kedy to vsetko spravim? Toto ale urcite bude v jedalnicku!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia