Kačacia pečeň
Kačacia pečeň

Kačacia pečeň na cibuľke s paradajkovou šťavou fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 9. mája 2018

Veľmi rýchle jednoduché jedlo z kačacích pečienok. Recept od skvelého kuchára trošku upravený.

2
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
1 veľký ks
1 strúčik
1 PL
 (domáci)
podľa chuti
Príloha:




Postup

  1. 1

    Kačacie pečienky som umyla, osušila a nechala som ich v celosti.

    Kačacia pečeň na cibuľke s paradajkovou šťavou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na panvici som nechala roztopiť a rozohriať masť. Pridala som nakrájanú cibuľu a cesnak. Keď sa všetko upieklo do zlatova, pridala som soľ, korenie, rascu a spolu osmahla a ihneď som pridala pečienky. Len som ich chvíľu nechala opiecť.

    Kačacia pečeň na cibuľke s paradajkovou šťavou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridala som paradajkovú štavu, chvíľočku nechala spolu skamarátiť a posypala som ich majoránom a mletou červenou paprikou. Už iba krátku chvíľu nechám podusiť a hotovo.

    Kačacia pečeň na cibuľke s paradajkovou šťavou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Podávala som s ryžou a zeleninou. Prajem vám dobrú chuť.

    Kačacia pečeň na cibuľke s paradajkovou šťavou (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

kremnicky
Ak nevieš aký je rozdiel medzi pečeňou a pečienkou, tak si to vygooooogli.
marika9
Len tak mať peniaze na tie kačacie pečienky. Vedela by som, čo s nimi. Určite by som využila aj Tvoj postup. Vyzerá to lákavo.
evanaaa
Izka, takto by som ich aj ja robila, pečienky občas kupujem, ale kačacie som tuším ešte nemala, inak, ich cena sa až tak veľmi od kuracích nelíši, ak nejde o vykŕmené, tie sú nehorázne drahé.
A pán @Kremnicky sa sem pridal len dnes, asi aby vysvetlil rozdiel medzi pečienkou a pečeňou? Ak by šlo o kus mäsa na pečenie, ešte sa dá povedať že pečienka, ( po upečení), ale aj malé kúsky hydinových sú pečienky, nie pečene.
neminem
Ako je to so solením pečienok pri ich príprave?
Priznám sa, že som sa iba na starosť dal na varenie, ale myslím že som zachytil niečo o solení pečienok až úplne nakoniec. Posolené by mali stvrdnúť :)
hviera
@Neminem (10.5.2018 08:27)

keď dám pečienky do osoleného vývaru, tak sú tvrdšie než normálne, ale podľa mňa stále ok. inak pripravované radšej nesolím, verím poverám starých mám ;)
izabella929
@neminem ,kačacie, kuracie a morčacie pečienky môžeš bez problémov soliť počas prípravy..iné je to u bravčových a hovädzích..bravčové sa solia až servírované na tanieri, leb o by stvrdli a zhorkli..inak ja solím všetky jedlá striedmo, skôr využívam možnosť byliniek, ktoré dajú jedlám omnoho príjemnejšiu a zdravšiu chuť...cez zimu mám sušené a v lete pestujem všetko, najviac sa má páči v spojení s mäsom šalvia a saturejka..prajem veľa zážitkov s varechou v ruke.-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia