Kačacia klobása s jablkovým čatní
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
50 minút príprava |
5 minút na 180 °C |
Postup- Kačacia klobása: Kačacie prsia
očistíme od blán a nakrájame aj
s kožou na menšie kúsky. Spolu
so slaninou pomelieme na mlynčeku
na mäso. Pridáme karpatské
brandy a dochutíme soľou a korením. Zmes
rozdelíme na 4 rovnaké časti a vytvarujeme
do tvaru klobásy. Na
rozpálenej panvici opekáme z každej
strany. Klobásky uložíme na
plech a pečieme v predhriatej
rúre päť minút pri teplote
180 °C.
- Parmezánová polenta:
Mlieko, maslo a vodu privedieme
do varu. Pridáme parmezán
a chvíľu varíme. Nasypeme
polentu a 2 – 3 minúty varíme. Ochutíme tymianom.
Stiahneme z ohňa a vylejeme na
vymastenú formu. Rovnomerne
rozotrieme a necháme vychladiť.
Vykrojíme tvar, aký chceme.
Opečieme na panvici do zlatej
farby.
- Jablkové čatní: Najprv zmiešame
všetky suroviny, privedieme
do varu a varíme na strednom
plameni, nezakryté, často
miešame. Varíme, pokiaľ zmes
nezhustne. Nechám vychladnúť.
- Hruškové pyré: Cukor roztopíme
na karamel. Hrušky ošúpeme
a zbavíme jadierok. Nakrájame
na kocky. Do karamelu pridáme
hrušky, soľ, škoricu a badián.
Zalejeme jablkovým džúsom.
Varíme, až kým sa hrušky úplne
nerozvaria. Vyberieme badián
a škoricu a ponorným mixérom
rozmixujeme.
|