Jogurtové chrumkáčiky fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 21. januára 2013

Tieto slané tyčinky voláme chrumkáčiky, pretože sú skutočne chrumkavé a veľmi chutné...pokiaľ by ste ich chceli upiecť, tak radšej hneď z 2 dávok, lebo Zobraziť celý popisTieto slané tyčinky voláme chrumkáčiky, pretože sú skutočne chrumkavé a veľmi chutné...pokiaľ by ste ich chceli upiecť, tak radšej hneď z 2 dávok, lebo prvú dávku ešte za horúca skonzumujete a keď úplne vychladnú, sú najlepšie, ale vtedy už pozeráme do prázdneho plechu...

20 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

200 g
100 g margarín
1,5 dl
 podľa svojej chuti
 na potretie




Postup

  1. 1

    Na pracovnú dosku som si preosiala hladkú múku,,,pridala som k nej pokrájané maslo,biely jogurt a soľ..

    Jogurtové chrumkáčiky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    vymiesila som poriadne , hladké cesto...uložila do miktorténového vrecka a dala do chladničky na 20 minút...

    Jogurtové chrumkáčiky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    po 20 min. som cesto rozvaľkala na obdlžnik..pokrájala na 2 cm. široké pásy a tie som po vrchu posypala rascou a cesto som preložila 2x, aby rasca bola vo vnútri cesta a urobila som šúľoček...hrúbka záleží od vášho vkusu..

    Jogurtové chrumkáčiky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    takto som ich uložila na plech, potrela osoleným vajcom posypala znova rascou, posypala hrubou soľou a strúhaným syrom...môžte si urobiť podľa seba,,,s makom,sezamom,,proste čo máte radi...

    Jogurtové chrumkáčiky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Trúbu som vyhriala na 200st. a pečú sa 15-20 min..podľa toho, aké chcete, či viac upečené, alebo bledšie...a takto vyzerajú už upečené...a prejem vám dobrú chuť....

    Jogurtové chrumkáčiky (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

sovka62
Žiadne droždie, len tak šup-šup? To sa mi páči a slané tyčinky môžem na akýkoľvek spôsob a rodina je po mne. Tak asi z troch dávok na nejakú oslavu, to budeme mať tak na ochutnanie, :-))))))))))))))))
medovnicek
perfektný recept, už je v kk a v najbližšej dobe ich určite upečiem
evusik
ej veru zachrumkala by som si .-) ale fakt to má jednú obrovskú chybu... ten plech by bol len pre mňa! a čo ostatní? ja by som musela dávku aspoň strojnásobiť :-)
izabella929
@elisticka , teším sa, že sa ti páčia...sú úžasné, len sa tak po nich zaprášilo.-)))@sovka62 , nič iné tam fakt nejde a je to tak rýchle hotové...kým som nastrúhala syr, pripravila posypoviny, vajce, plech s papierom 20 min. prešlo a už aj som vaľkala...nemohla som viac urobiť, mala som v chladničke už iba 1 jogurt...zvyknem robiť vždy z 3 dávok, lebo u nás prvý plech na 10 min, je v ťahu...prejem , nech sa vydaria a hlavne nech vám chutia,o čom nepochybujem..--) ďakujem vám pekne za komentáre.-))
nadasky
Dakujeme za recept teta, povieme dedovi aby ich vsobotu urobil.!!!
izabella929
@medovnicek...dr žím palce a potom mi napíšte, či chrumkali.-)))@margaretka28 ,,veď vy ste všetky šikulky, chrumkáčiky budú raz-dva na stole.-)@evusik...a jak som sa obávala to sem dať, reku, kto by o taký lacný recept zavadil...a vidím, že sa vám všetkým páči.-))) veľmi pekne ďakujem za vaše milé a úsmevné komentáre.-))
izabella929
@nadasky..ej bisťu, tak dedo si musí veru poriadnu fiertušku nahodiť, aby stihol pre vás napiecť.-)))budem dodkovi držať palce, nech sa mu chrumkáčiky vydaria.-))) a pochutnajte si a napíšte mi o tom, ako chrumkali výborne.-))ďakujem pekne.-)
starkamajka
Izabelka,veľmi pekný rp.Prosím Ťa,poraď mi,čo mám dať namiesto jogurtu,lebo mám 2 vnukov, ktorí nesmú mliečne výrobky a ja by som ich chcela upiecť na najblišiu oslavu -nemohla byť len voda.Ja mlieko všade nahrádzam vodou.Ešte ráz chválim rp
afataga
este ma napadol taky zjednodusovak :-) kedze ja som tvor lenivy a snazim sa veci robit s co najmensou vynalozenou pracou, asi by sa dala ta rasca dat priamo do cesta a potom len z cesta odkrajovat kusky a sulat v ruke, ostane cista doska :-)
izabella929
@dodo46 ,tak iba šuľkajte, nech máte čo chrumkať.-)@afataga..jasn é, že môžeš vpracovať do cesta aj nemusíš, necháš prázdne a neposypeš rascou, ale iba strúhaným syrom...ako sa ti lepšie páči...ja to robím roky takto, ale zmeniť to môžeš podľa seba...) ďakujem pekne za vaše komentáre.-)
izabella929
@starkamajka , mrzí ma, ale iné zloženie cesta nemám odskúšané,neviem poradiť,,,že by iba vodu, no neviem, asi by to cesto nebolo chrumkavé...na skúšku to stojí...potom napíš...neskúšala som ani smotanu zatiaľ, robím to roky takto s jogurtom...Dík za komentár.-)
afataga
ja som to aj tak domotala, nenapisala som, ze ak cesto urobim v mise a budem z neho odoberat, misu potom strcim do umyvacky a hotovo :-), isto ich vyskusam
dodo46
@afataga
na misku natiahni igelitku, vymiešaj cesto, odoberaj a urob šulky ,
potom igelitku zahoď a máš čistú misku.
helca103
aj mne sa páčia domáce chrumkáče a jedna dávka asi stačiť nebude :-)
renka73
Krásne.Ukladám a určite vyskúšam už teraz sa mi slinky zbiehajú :)
izabella929
@afataga...haha a prosím ťa hlavne nerob z toho kláty, ale šuľkaj iba tak hrubé, ako prst, lebo ti nebudú chrumkať..)))však aj v obchode predávajú tenké tyčinky.-)) a prídem ti po práci umyť riady, ja to robím rada.-)))
izabella929
@helca103 , toto čo som piekla ja za jeden plech je iba z jednej dávky, lebo som mala doma už iba 1 jogurt...@natali..te ší ma, že sa ti recept páči.-)@renka73..no však treba zamiesiť a za chvíľku už bude chrumkačka.-)) Veľmi pekne vám ďakujem za vaše milé komentáre.-)
mesiar50
Suprové niečo.Určite aj chutné nepochybujem.
Gratulujem.Uložím doKk
Pozdravujem z nizozemia
1x li
valeri
sú perfektné, už sú uložené. Podľa reakcií si hneď urobím poznámku, že z trojnásobnej dávky :-))
@starkamajka
skús sojové jogurty, alebo sójové mlieko
vierutt
Chrumkáčiky ako lusk! Ukladám. @dodo , Tvoja rada ma veľmi dobre pabavila (s tou igelitkou)...
gabi2006
Nádherne to vyzerá, keby som bola doma, hneď vyskúšam... :-)
marikafil
@starkamajka - je tu recept na Domáce slané palice - ja ich robím pravidelne, sú bez mlieka a bez masla, len s olejom a vodou - tie by mohli aj Tvoji vnuci. Akurát treba na ne kvasnice. Tie sú tiež vynikajúce, chrumkavé.
@Izabelka - tieto ale vyskúšam tiež, pre zmenu, lebo nám tá trocha mlieka/jogurtu neuškodí, len ho mjusím najprv kúpiť...uložené, dám vedieť, ako chutili:-)
sonulienka
Ja si myslím, že už viac ani komentovať netreba zase si nás prekvapila ako vždy výborným receptíkom.Budeme mať rodinnú oslavu určite vyskúšam.
Ďakujem za výborný receptík.
afataga
@dodo46 ved ty si genius :-))) ja stale hovorim, ze lenivost je dobra vlastnost, lebo clovek vymysli stale nove veci a postupy, aby si zlahcil zivot :-)
afataga
rnemusis chodit, mam umyvacku, ale velke kusy sa do nezmestia a tie umyvam nerada, vacsinou ich umyva manzel :-) nebude predsa jest len tak bez zasluhy :-)
havino
super recept, dobre chrumkavo vyzerajú, páči sa mi , vyskúšam
janazjarku
Určite vyskúšam, lebo odkedy som prestala fajčiť tak ešte furt neviem čo s rukami :-)
medulienka122
tak vidíš, @janazjarku : odkedy nešúľaš cigarety, nevieš čo s rukami - tak teraz môžeš šúľať po večeroch napr. aj chrumkáčiky:-)
Izka, ty toľko pečieš, ty dakedy aj spíš?:-))) Ďalší recept do zbierky od teba
starkamajka
Dievčatá ,Ste zlaté -ďakujem Valeri ,ktorá mi poradila ovčí jogurt a marikafil,ktorá mi navrhla kysnuté palice,ktoré som nejako prehliadla.Ešte raz vrelá vďaka.Ale vyskúšam aj tieto ale len s vodou,dám vedieť ako chutili.Príjemný deň.
izabella929
@gabi2006 , však raz príde na to čas ich upiecť...)@janazjarku ,,len to nevzdaj, ja som to už prežila, viem, že je to veľké odriekanie, ale stojí to za to...tiež som nemala nechty a okolo nechtov som všetko ohrýzla do krvy...som šťastná, že som za riekou...držím palce.-)))@sladkacokoladka ,,@medulienka122 , hm..vieš ako spím? stojím na jednej nohe ako bocian a driemem,-))))srandujem.-) potešili ste ma a toľko som uvažovala, či tento recept sem dať, že ma vysmejete..že kto by to také piekol...vidím, že sa vám páči a mňa to veľmi teší.-))) Všetkým úprimne ďakujem za milé komentáre a tiež za to, že ste si navzájom poradili aj s úsmevom ...)))
evanaaa
@izabella929 , ešte ja- dobrá chrumkačka, žiadna makačka, mne stačí zatiaľ jedna dávka, potom uvidím.....a iná múka ( celozrnná, špaldová...) nemôže byť? Mala by som asi vyskúšať.
evanaaa
vIDíš, @starkamajka , ja som ti tiež chcela poradiť sójový jogurt, ale ma predbehli, s vodou sa mi to moc nezdá, asi by bola fádna chuť, ale vyskúšať môžeš, uvidíš, aké sú najlepšie.
izabella929
@evanaaa..Evi čka, ja zatiaľ nepoužívam v mojej kuchyni celozrnnú múku, takže neviem, aké by boli chrumkáčiky z nej...no možno aj fanové , treba vyskúšať....a tá voda v prípade @starkamajka sa mi tiež nezdá, ale ten sójový jogurt by snáď bol lepší, ako voda...od vody by to bolo až moc tvrdé, nie chrumkavé...
orchidea
určite stojí recept za vyskúšanie...budú k vínku...:)
douglas
Rcp sa mi veľmi páči, jednoduchý a určite jogurtové tyčinky upečiem....až bude viac času ;). Ako sa pracuje s jogurtovým cestom? Ja zvyknem cesto, do ktorého pridávam tvaroh, nechať odstáť v chladničke max.1hod, potom sa s ním pracuje ako s modelínou.
irenaw
výborne vyzerajú a aké jednoduché, ukladám
izabella929
@orchidea , áno k vínku sú vhodné,,@janger ,áno z jednej dávky bolo za jeden pekáč, však to je iba 200g. múky..@douglas , cesto je jemné, jemnejšie ako modelína..zatiaľ som ho nikdy nenechala odpočívať viac ako 20min.mám aj ja také recepty napr. na bryndzové, ktoré musia postáť najmenej hodinu..@irenaw...ano cesto je úplne jednoduché..Všetkým vám veľlmi pekne ďakujem za milé komentáre.-)
starkamajka
Tak a je rozhodnuté,pre vnukov kysnuté a pre nás ostatných jogurtové chrumkáčiky.Aspoň vyskúšame naraz obidvoje.Chystám sa piecť teraz v piatok,lebo v sobotu nás bude plný dom,načo sa tešim,čo hovorím hadam za všetky babky.
katka78
@Izabella929 Včera som ich robila, potvrdzujem, že sú výborné! Aj to môžem potvrdiť, že jedna dávka je málo, hneď sa zjedli :)
Robila som s makom vovnútri, posypané ľanovým semiačkami, skvelé boli, cez víkend pečiem znova :) Okrem toho je to viac menej rýchlovka :)
izabella929
@katka78 ,eľmi si ma potešila...) však som písala, že jedna dávka je iba na ochutnanie...a hneď sa aj minie...u nás za pol hodinu sme aj zabudli, že sme niečo piekli.-)) sú skutočne skvelé.-)) Veľmi pekne ďakujem za oznam.-))
dodo46
izka
ušúlal som 3 dávky. Dve sú hotové, tretia v trúbe. Jednoduché,
rýchle, vhodné k dobrému vínku. Super. Ďakujem !!!

izabella929
@dodo46 , veľmi sa teším, že sa ti páčia a hlavne, že aj chutia.-)))ked vychladnú, budú úžasne chrumkavé.-))) ďakujem pekne za vyskúšanie receptu.-)))
havino




@izabelka , vdaka a nech Ťa už ani nenapadne sa obávať pridať jednoduchý recept, odporúčam všetkým, vyskúšajte, rýchlo,ako @sovka napísala šup,šup, cesto výborné, nič nebolo potrebné pridávať, dalo sa z neho formovať, keby som mala fantáziu kadečo, napr. aj také praclíky, ak sa tak tie tri kúsočky dajú nazvať. Farba,ak sa zdajú tmavšie, tak na tú som doslova čakala zámerne pri rúre, také u nás môžu byť.
havino
ešte ma napadlo a určite to skúsim, pridať do cesta strúhaný údený syr, dnes som ho dala na vrch.
ywett
to sú lákavé dobroty, chválim :-)
monulko
Vyborne, vcera som robila na posedenie s priatelmi. Perfektne je taketo tycinky podavat s nejakym dipom, ja som zvolila cesnakovy - jeden diel jogurtu a jeden diel majonezy, dochutime 3 struzkami cesnaku, provensalskym korenim, ciernym korenim a pripadne cerstve mletym kari Kotanyi. Tycinky namacame.. len sa tak zaprasilo. Trosku som ale zle odhadla mnozstvo jogurtu v ceste, zle sa tie tri deci odmeriavaju ked je jogurt hustsi.. ale aj tak boli suprove a chrumkave :)
izabella929
@havino , veľmi pekne ďakujem za vyskúšanie môjho receptu.-) teší ma , že vám táto dobrotka chutila.-))vydarili, sa krásen a viem si predstaviť tú fantastickú chuť a chrumkavosť.-) @ywett , veľmi pekne ďakujem za komentár.-)
margaretka28
@izka , prvý plech som mala také hrubšie, potom som skúsila tenšie a zistila som, že čím tenšie, tým lepšie a chrumkavejšie, do vnútra som dala rascu a na vrch iba mak, sú výborné, chrumkavé ešte raz veľké dakujem.Ozaj a prečo si zmazala svoj profil?? Včera mi ukazovalo že máš 108 rokov, dúfam, že nemáš zajačie úmysly, aj ked priznám sa aj ja som ich pred časom mala...:-)
izabella929
@margaretka28 ,,,máš pravu, čím sa podaria tenšie ušúľkať, tým su chrumkavejšie...a veru by aj dlho vydržali, keby sa nám samé nenúkali..) vieš, prichádza jar a ja už budem mať veľa práce na záhrade...a tiež idem si dať celý dom zvonku do poriadku aj ploty dostanú nový náter, strecha, takže budem pridávať málo receptov, vlastne budem tu málo chodiť..nebudem mať čas na vypekanie, únava mi bude brať silu..mnoho mojich dobrých priateliek, ktoré som mala veľmi rada na Vareche mi ušlo inam..takže k tomu asi toľko...
anka22
dnes som upiekla tyčinky,ale sa mi velmi nepodarili ,nemám ich chrumkavé,nevieš kde som urobila chybu? či preto že mi dlhšie stáli na plechu? dakujem
izabella929
@anka22...ja uvažujem, či bola dosť vyhriata trúba...ako sa upeikli, uložila som ich s papierom na mriežku...včera som piekla a dnes sú také chrumkavé, paráda.-)nerobila si ich príliš hrubé..? treba vyšúľkať na tenko..mrzí ma, že nemáš z nich radosť...mnohé ženy mi písali, že sú veľmi chutné a chrumkavé...
anka22
možno že boli troška hrubšie asi ako prst, neodradilo ma to upečiem na budúce a urobím tenšie a nechám ich aj dlhšie piect v rúre človek sa učí na vlastných chybách na druhý krát budú superú /aspon dúfam/
douglas
Tak, zmenil sa mi schedule na piatok a ja dnes podvečer som napiekla chrumkáčiky, ale to by som nebola ja, keby som si rcp neupravila podľa seba ;). Na rozvaľané cesto som posypala čerstvé bylinky - rozmarýn a thymián, postupne pridala semienka (sezam, ľan a rascu). Po piatom pásku som získala grif na točenie a potom to už šlo takmer samo. Miesto vajíčka na potrenie som použila olivový olej a v ňom nasekané už uvedené bylinky. Nakoniec som posypala Old Ducht Master sýr 48%. No povedli sa!!! Krásne vypečené chrumkáčiky. K tomu som piekla Royal Paté a klasika zeleninový šalát... tak sa ma manžel pýtal, čo slavíme, pretože na žiadny sviatok ho nenapadá. K tomu sklenička bieleho vína a tak obyčajný štvrtkový večer sa i vďaka tvojmu rcp, milá @izabella929 , stal v našej rodine ne/obyčajne krásným :).
izabella929
@douglas ,,nesmierne si ma potešila až 2 x---že si vyskúšala a aj vynovila môj recept...a v druhom prípade, že ste mali vďaka receptu prekrásny večer.-)))páči sa mi, keď sú ľudia šťastní...)))nech je tak aj naďalej.-))ďakujem pekne za veľmi milý komentár.-)
douglas
Ahoj @izabella929 - poteším po 3x! Dnes ma manžel poprosil o chrumkáčiky (Hmmmmm)... Gramáž som si zvolila 500g Hladká múka, 250g Maslo a 400g Biely Jogurth. Cesto som nechala asi 1hod v chladničke a robilo sa s ním opravdu výborne. Tentokrát som pridala ešte oregáno. Polovica chrumkáčikov je už fuč... Ďakujem aj ja veľmi pekne za perfektný rcp!!!!! Prajem všetko dobré! :)
izabella929
@ahoj douglas.) tak to som nesmierne rada,že má manžel o túto pochúťku záujem a hlavne,že mu chutí..)) páči sa mi,že experimentuješ s bylinkami.. nemám toľko času, aby som stíhala aj iným spôsobom vyskúšať tento recept...možno raz vyskúšam.-))) Veľmi pekne ti ďakujem za krásnu správu, ktorá ma veľmi potešila.-)))
vavan
@izabella929 Izka vynikajúci recept všetkým odporúčam a máš pravdu čím tenšie tým lepšie chrumkajú zaraďujem do môjho repertoáru receptov.
Ďakujem.
ilusa
@izabella929 ,prave som ich dopiekla,su naozaj vyborne,len sa bojim,ze neprestanem ochutnavat. Davam AAA
izabella929
@ilusa..naprosto s tebou súhlasím, keď upečiem iba jednu dávku, do pol hodiny je všetko fuč...ja sama neviem ruky odtrhnúť od nich...vďaka za vyskúšanie môjho receptu.-)))
an3da
Včera upečené, s dvomi dávkami podľa rady, aj už zjedené lebo ruka sa nedá odtrhnúť, pravda pravdivá. Super recept.
monzet
Perfektné!!!!Do vnútra som s rascou dala aj parmezán,a sú jednoducho na zožratie :-))
izabella929
@monzet... ďakujem veľmi pekne za vyskúšanie môjho receptu...zaroveň sa teším, že si použila aj permezán, čo skutočne vylepšilo ich chuť...)potešila si ma veľmi.-))
afataga
boli vyyyborne, dakujem za recept, z jednej davky je naozaj malo, ja som si cesto urobila v miske, lyzicou dom kusok odobrala a usulala som, nechcelo sa mi spinit dosku :-) ked budem robit nabuduce, myslim, ze staci dat trochu menej masla


soncya
milá @izabella929 v piatok chystám dcére promočnú oslavu, tak som vyskúšala tvoje chrumkýčiky. Sú úžasné a som rada, že som si ich vložila do KK a aj vyskúšala. Ešte raz vďaka! A pripájam aj foto:


izabella929
@mil á soncya..veľmi sa teším, že si tento skvelý recept vyskúšala ešte pre oslavou...si aspoň istá, všetko bude v pohode..)ďakujem pekne za fotečku a myslím, že tie, ktoré máš na plechu preložené krížom, môžu pokojne konkurovať odborníkom pekárom..sú krásne, rovné, doslova excelenté...Zo srdca vám želám, aby promócie dopadli na jednotku s hviezdičkou a všetci zúčastnení mali iba veľmi príjemný pocit.-))Dcérke blahoželám k úspešnej promócii a prajem jej , nech sa jej v živote darí...
danielas
Tiež som vyskúšala tvoje tyčinky. Pridávam sa svojou pochvalou ku všetkým predo mnou. Sú báječné, nerobila som ich veru poslednýkrát.
Ďakujem za parádny recept @izabella 929 :-)
elysa
@izabella929 izka pravidelne pečiem Tvoje tyčinky, sú výborné- tento týždeň som ich robila 2x- najskôr našemu Jakubkovi na trošku oneskorenú oslavu menín, a na posedenie pri pohári vínka s dobrou priateľkou...a po oslave menín sa ma svokor spýtal, či by som ich nemohla doniesť aj na oslavu svokriných narodením- no samozrejme, že môžem :)) foto pošlem cez redakciu...



izabella929
@elysa..ve ľmi pekne ti ďakujem, že si vyskúšala môj recept a ešte viac ma teší, že sa všetkým páči....)pozdravujem pána svokra a nech mu chutia tvoje upečené chrumkáčiky...))))
vanilka111
páčia sa mi tieto tyčinky :-), a čo keby som strúhaný syr pridala rovno do cesta??
niara1
v surovinach je 100g margarin + maslo, kolko toho masla mam dat? Dakujem
izabella929
@niara...iba 100g. masla...ak používaš margarin tak 100g. do cesta ide iba 100g. je na tebe čo použiješ...ta bol asi peklep...vďaka za komentár.-)
niara1
Ďakujem pekne, chcem ich vyskúšať v utorok napiecť, krásne sviatky prajem
32521_1358865546 - profilový obrázok
lba
lba
Dnes som upiekla s dva davok, vyborne tycinky, dakujem za recept. Velmi chutne a hlavne navykove :-) Prijemne sviatky Vam @Izabella a tiez ostatnym varechacom.
izabella929
@Iba... ďakujem pekne za vyskúšanie receptu..teším sa, že vám chutia.-) Želám Tebe aj Tvojej rodinke prekrásne Vianoce...
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Recept upečený, ochutnaný. Presne ako píše Izabella929. Prvý plech zjedený, a recept uložený do KK. Ďakujem, ďakujem. Odporúčam.
izabella929
@esi (26.6.2021 13:49)

Dakujem pekne za vyskusanie receptu a tesim sa ze vam chutia.. Nech sa ti dari a prajem vela zdravia....