teplý šalát

Jesenný teplý šalát s pečenou červenou repou

Autor receptu: redakcia

Teplý šalát s pečenou červenou repou vynikajúco chutí s akýmkoľvek lahodným mäkkým syrom*, napríklad s mozzarellou, kozím camembertom či so syrom Zlato.

4
porcie
10 minút
príprava
30+30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Neošúpanú červenú repu varíme vo vode asi 30 minút. Potom ju ošúpeme.
  2. V miske zmiešame nasekaný tymian, balzamikový ocot, olej, med a primiešame na mesiačiky nakrájanú predvarenú červenú repu. Dobre premiešame, osolíme, okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením. Zmes rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť asi na 30 minút do rúry vyhriatej na 200 °C.
  3. V menšej panvici nasucho opečieme tekvicové semienka.
  4. Šalátové lístky umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme a naaranžujeme na taniere. Na ne poukladáme upečenú červenú repu, rozdrobíme čerstvý kozí syr, posypeme nastrúhanou citrónovou kôrou a opraženými tekvicovými semienkami. Podľa chuti osolíme, okoreníme a môžeme ešte poliať olivovým olejom.