Foto: cesminaz
Možností na krúpové rizoto je naozaj neúrekom ;-) stačí len použiť našu fantáziu...
príprava
tepelná úprava
Suroviny
250 g alebo miešaný |
|
700-750 ml |
|
2 ks veľké |
|
4 strúčiky |
|
15-20 ks alebo soskove |
|
|
|
alebo turecký syr pokrájaný na kocky |
|
|
Postup
-
1
Na kocky nakrájanú cibulu a cesnak chvílku osmažíme na troche oleja a potom pridáme bulgur.Spolu všetko chvílku opražíme a potom zalejeme pripraveným vývarom.Takto zaliate necháme pokrievkou zakryté na malom ohni variť,akoby dusiť..vlastne puchnúť :-)) asi tak 25-30minut.Ono sa to ináč nemieša,ale pre istotu to kontrolujte a ak treba,tak kludne premiešajte.
-
2
Asi tak 5 minut pred koncom,primiešame do rizota na hrubšie nakrájané špenátové,alebo šóškové-šťavelové listy.Premiešame a ešte na 5 minutiek zakryjeme,ak treba podla chuti osolíme a okoreníme.Môže sa stať,že sa tie listy rozvaria v tom rizote ak sú celkom mladučké,ale to nevadí..aspoň bude zelené ;-DD ...jednoducho nakrájajte na menšie kúsočky zopár dalších listov a pred podávaním zamiešajte ešte do teplého pilavu ;-))
-
3
Podáva sa samotný,alebo so šalátom..poliaty cesnakovým jogurtom..s nastrúhaným syrom...atdˇ :-D podľa chuti Dobrú chuť :-)
- 4
Ja som použila takýto bulgur...doniesla mi ho svokra priamo z dediny z Turecka :-) toto je taký miešaný,celý polocelý..ale toto rizoto sa dá robiť aj z menších krúpov :-)
- 4
@cesminaz : krásne jedlo, ja si doň pridám aj nejakú tú zeleninu a určite niečo pálivé, ale možno bude ten cesnak aj stačiť, ak je taký, ako má byť :)) bulgur je výborný, neviem, či je rozdiel medzi tým tvojim a bežne dostupným v obchode, ale som si istý, že mi bude veľmi chutiť. vďaka za skvelý tip ! ;)