Foto: pusta
Túto polievku varievala moja dobrá mama na jeseň z čerstvých a v zime zo sušených kuriatok s koreňovou zeleninou a zemiakmi. Po mnohých rokoch Zobraziť celý popisTúto polievku varievala moja dobrá mama na jeseň z čerstvých a v zime zo sušených kuriatok s koreňovou zeleninou a zemiakmi. Po mnohých rokoch som si spomenula na jej úžasnú vôňu a chuť.
porcie
príprava
na 80-90 °C
Suroviny
250 - 300 g (alebo mrazené, sušené) |
|
100 g |
|
50 g |
|
100 g |
|
1 malý zväzok |
|
300 g |
|
1 ks |
|
1 - 2 PL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
2 ČL |
|
2 PL |
|
podľa chuti |
|
podľa potreby |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Pripravila som si čerstvé kuriatka.
-
2
Umyla som ich viackrát pod prúdom tečúcej studenej vody, kým neboli čisté a nechala som ich odkvapkať na cedníku, vodu z kuriatok som zachytila a odložila na neskoršie použitie.
-
3
Očistila som a pokrájala koreňovú zeleninu, mrkvu a petržlen na kolieska a zeler na kocky.
-
4
Na rozohriatom oleji som orestovala pokrájanú cibuľu do sklovita - asi 5 minút,...
-
5
...pridala som zeleninu a restovala spolu - asi 10 minút, restovaná zelenina pridá na chuti.
-
6
Zaliala som zeleninu vodou,...
-
7
...pridala som očistené zemiaky pokrájané na kocky,...
-
8
...kuriatka aj s vodou, v ktorej boli namočené, bobkový list, čerstvo mleté čierne korenie, soľ, priviedla som do varu a varila som na strednom plameni.
-
9
V panvici na rozohriatom oleji som orestovala múku do svetlej farby,..
-
10
... na chvíľu som odtiahla panvicu z ohňa a pridala som sladkú mletú červenú papriku,
-
11
...nechala som ju rozpustiť v oleji, krátko som spolu restovala za stáleho miešania, zaliala studenou vodou a rozmiešala do hladka, aby neboli hrudky,..
-
12
Hotovú zásmažku som pridala do polievky a varila som na strednom plameni - asi 15 minút,...
-
13
...do hotovej polievky som pridala ešte majoránku.
-
14
Horúcu polievku som nabrala na tanier, posypala som ešte posekanou čerstvou petržlenovou vňaťou a pochutnávali sme si na voňavej a úžasne chutnej jesennej dobrote, ktorá krásne zahriala :-)))
-
15
Môj najlepší priateľ navaril vynikajúce pikantné korenené Indické jahňacie Rahra mäso s indickými Čapati plackami ako II. chod - pošmákli sme si :P :-)))))
verím že by si Indiou - jahňacím Rahra a s čapati nepohrdla, pozor úžasne páli! :P to vieš, indická kuchyňa je vášeň môjho priateľa a mne to vyhovuje :D
dakujem za pochvalu a 5*****
dakkujem.
neverila som, že to je také fantastické a úžasne chutné, i ked veľmi ostré, ale ja ostré znesiem :-)
vdaka za link, si veľmi milá. :-)
Vďaka @pusta za pripomenutie polievočky, voľačo som sa jej najedla ......
eshop-susenehuby.meu.zoznam.sk
a sú výborné. osobne som ešte kuriatka nesušila, ale mám zavarené, ešte aj čerstvé a tento rok som aj zamrazila
to máš pravdu, to teda je úžasná dobrota!!! mňam-mňam :P
som rada, že som ti týmto receptíkom pripomenula skvelú polievočku :-) tiež som, sa jej voľačo najedla v detstve a chutila :-)))