Jesenná polievka s kuriatkami (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Túto polievku varievala moja dobrá mama na jeseň z čerstvých a v zime zo sušených kuriatok s koreňovou zeleninou a zemiakmi. Po mnohých rokoch som si spomenula na jej úžasnú vôňu a chuť.

4-6
porcie
15 minút
príprava
30 minút
na 80-90 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravila som si čerstvé kuriatka.
  2. Umyla som ich viackrát pod prúdom tečúcej studenej vody, kým neboli čisté a nechala som ich odkvapkať na cedníku, vodu z kuriatok som zachytila a odložila na neskoršie použitie.
  3. Očistila som a pokrájala koreňovú zeleninu, mrkvu a petržlen na kolieska a zeler na kocky.
  4. Na rozohriatom oleji som orestovala pokrájanú cibuľu do sklovita - asi 5 minút,...
  5. ...pridala som zeleninu a restovala spolu - asi 10 minút, restovaná zelenina pridá na chuti.
  6. Zaliala som zeleninu vodou,...
  7. ...pridala som očistené zemiaky pokrájané na kocky,...
  8. ...kuriatka aj s vodou, v ktorej boli namočené, bobkový list, čerstvo mleté čierne korenie, soľ, priviedla som do varu a varila som na strednom plameni.
  9. V panvici na rozohriatom oleji som orestovala múku do svetlej farby,..
  10. ... na chvíľu som odtiahla panvicu z ohňa a pridala som sladkú mletú červenú papriku,
  11. ...nechala som ju rozpustiť v oleji, krátko som spolu restovala za stáleho miešania, zaliala studenou vodou a rozmiešala do hladka, aby neboli hrudky,..
  12. Hotovú zásmažku som pridala do polievky a varila som na strednom plameni - asi 15 minút,...
  13. ...do hotovej polievky som pridala ešte majoránku.
  14. Horúcu polievku som nabrala na tanier, posypala som ešte posekanou čerstvou petržlenovou vňaťou a pochutnávali sme si na voňavej a úžasne chutnej jesennej dobrote, ktorá krásne zahriala :-)))
  15. Môj najlepší priateľ navaril vynikajúce pikantné korenené Indické jahňacie Rahra mäso s indickými Čapati plackami ako II. chod - pošmákli sme si :P :-)))))