Krémová paštrnáková polievka
Krémová paštrnáková polievka

Jemná krémová paštrnáková polievka dvoch chutí

siuuu - fotkasiuuu, 1. septembra 2019
Jemná krémová paštrnáková polievka dvoch chutí
Foto: siuuu

Krémové zeleninové polievky mám rada a rovnako rada skúšam nové varianty. Tentoraz som zvolila paštrnák, ktorý som doteraz nemala možnosť ochutnať. Inšpiráciu som našla v časopise o varení - podľa neho som robila verziu s hruškou a orechmi. Pre mňa však bola táto verzia málo výrazná, preto som pripravila druhú časť polievky podľa seba - na kyslo, so sušenou šunkou, krutónmi a tymiánom.

2-3
porcie
10 minút
príprava
20-25 minút
tepelná úprava

Suroviny

30 g
1 ks menšia
2 strúčiky
1 ks
1/2 l
350 g
podľa chuti
podľa chuti
1 ks menšia
podľa chuti
štipka
1-2 PL
2-3 plátky
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na masle opekáme 2-3 minúty pokrajanú cibuľu a cesnak. Pridáme pokrájaný očistený paštrnák a pokrájaný očistený zemiak, 3-4 minúty restujeme, zalejeme vývarom tak, aby bola zelenina zaliata a uvaríme do mäkka. Rozmixujeme, ochutíme soľou, korením a štipkou muškátového orieška.

  2. 2

    Na tanieri dekorujeme tenkými plátkami na masle opečenej hrušky, kúskami opečených vlašských orechov a štipkou muškátového orieška.

  3. 3

    Na "kyslú" verziu som do zohriatej polievky pridala ocot, prevarila som a podávala som s plátkom nasucho opečenej sušenej šunky, krutónmi, ktoré mám pripravené do zásoby, posypané lístočkami čerstvého tymianu.

    Jemná krémová paštrnáková polievka dvoch chutí - obrázok 3

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu
Veľmi fotogenické diela! Najmä s tou hruškou to vyzerá nádherne. Paštrnák - keď sa k nemu dostanem - robím skôr pečený ako prílohu. Skúsim aj polievkovú variantu. Možno z toho pečeného by chuť polievky bola výraznejšia?

Pridaj komentár k receptu: