Jelenina na zeleninovej omáčke

Autor receptu: iva84

Tento recept mám od mojej kamarátky a ja som si ho ešte troška vylepšila. Pripravujem ho ako nedeľný obed a veľmi nám chutí.

6
porcií
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso narežeme na plátky, naklepeme, narežeme na koncoch a namočíme do marinády na min. 24 hodín a necháme odležať v chlade. Suroviny na marinádu zmiešame spolu.
  2. Po odležaní mäso sprudka opečieme z obidvoch strán a uložíme na teplé miesto. V hrnci podusíme na cibuľke mrazenú zeleninu a slaninku, na ňu poukladáme opečené mäso, zalejeme výpekom a dusíme domäkka.
  3. Keď je mäso udusené zahustíme zátrepkou (voda+múka) a dochutíme.