Jelenie stehno so zelerovým pyré

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Mäso nakrájame na valčeky po vláknach a našpikujeme slaninou, osolíme, okoreníme a opečieme do zlatista zo všetkých strán.
  2. Na rovnakom oleji, na ktorom sme opekali mäso, orestujeme štvrtinu zeleru, mrkvu, petržlen na kocky asi 1 cm, do zeleniny pridáme korenie. Keď je zelenina opečená do zlatohneda, pridáme cibuľu na rovnako veľké kusy a orestujeme. Potom pridáme rajčinový pretlak a tiež orestujeme a zalejeme vodou.
  3. Keď sa základ zavarí, vložíme doň opečené mäso a dusíme domäkka. Potom mäso vyberieme, omáčku precedíme a vývar, čo zostane, zredukujeme na hustú omáčku, do ktorej pridáme nakrájané dubáky.
  4. Pyré: na oleji orestujeme šalotku najemno do sklovita, zalejemevývarom a pridáme ošúpaný a na menšie kusy nakrájaný zeler a varíme do mäkka. Precedíme. Zeler rozmixujeme na pyré, potom pridáme crème fraîche, osolíme a okoreníme.