Jelení chrbát s dubákovo– divinovými guľôčkami

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Mäso umyjeme, očistíme a namarinujeme soľou, korením, borievkou, tymianom a olejom. Po 24 hodinách mäso prudko opečieme na oleji z každej strany. Potom ho vložíme do pekáča, podlejeme zeleninovým vývarom a vínom. Pečieme pri 200 oC 15–20 minút podľa toho, ako ho chceme mať prepečené.
  2. Šalotku orestujeme na oleji, pridáme diviačie odrezky, dubáky, cesnak, osolíme, okoreníme a dusíme domäkka. Potom zmes precedíme, zomelieme a vytvarujeme mäsové guľky, ktoré prudko vyprážame v rozpálenom oleji do chrumkava. Uvarený zemiak v šupke zvrchu nakrojíme, pridáme maslo, osolíme a zapekáme pod grilom 10 minút pri 250 oC.
  3. Jeleninu nakrájame a vkladáme do omáčky z výpeku, demiglace omáčky a brusníc, priložíme pečené zemiaky poliate kyslou smotanou a ozdobíme divinovými guľôčkami a tymianom.