Pizza
Jednoduché cesto na domácu pizzu (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
8 porcií |
50 minút príprava |
20-25 minút na 180-200 °C |
Postup- Klasickým spôsobom si pripravíme kysnuté cesto. Pripravíme si kvások a do preosiatej múky zamiešame všetky suroviny a vypracujeme hladké cesto.
- Cesto potom necháme na teplom mieste vykysnúť.
- Vykysnuté cesto na jemne pomúčenej doske prehnetieme, zakryjeme utierkou a necháme pár min podkysnuť. Medzi tým si pripravíme suroviny na obloženie pizze.
- Cesto pekne podkysne a rozdelíme si ho na 4 časti.
- Každú časť si rozvaľkáme do kruhu, prenesieme na plech a podľa chutí a možností urobíme obloženie.
- Cesto môžme potrieť pretlakom alebo kečupom a potom, podľa toho na čo máme chuť, tak si urobíme pizzu, či jemnejšej chuti alebo ostrejšiu. Táto bola pre deti, jemnejšej chuti so šunkou a kukuričkou.
- Táto zase pre dospelých, ostrejšia s hubami a so slaninou a salámou.
|