Jednoduché banánovo-kokosové koláčiky fotorecept
Tento recept na mňa vybehol niekde na nete a keďže u nás nejdú na odbyt prezreté banány, tak som vyskúšala. Bola som nakapatá, Zobraziť celý popisTento recept na mňa vybehol niekde na nete a keďže u nás nejdú na odbyt prezreté banány, tak som vyskúšala. Bola som nakapatá, robila som ich len tak narýchlo, na tvare ešte musím popracovať. Bola som naozaj zvedavá na chuťovú kombináciu banán a strúhaný kokos. Možno nevyzerajú úplne že TOP, ale chuťovo boli výborné - ale na plnenie je potrebné pod čokoladovú polevu použiť chuťovo výrazný džem.
porcie
príprava
na 175 °C
Postup
-
1
Banán popučíme vidličkou na kašu, pridáme strúhaný kokos a pomocou vidličky vypracujeme kompaktnú hmotu. Z hmoty urobíme guľky (veľkosť asi ako kúsok väčší vlašský orech), uložíme na pekáč vystlaný papierom na pečenie a v strede napríklad pomocou malej lyžičky urobíme jamku. Dáme upiecť.
- 2
Ja som piekla som na 170-175 °C cca 18-20 minút, keď okraje chytili farbu a stred už nebol mokrý vybrala som košíčky von a nechala som ich úplne vychladnúť. Doba pečenia sa v inej rúre môže líšiť. Pôvodný recept uvádzal len 10 minút, ale po 10 minútach boli ešte takmer surové.
- 3
Na ganache som posekanú čokoládu zaliala horúcou smotanou, nechala som minútku postáť a rozmiešala som do hladka. Po vychladnutí som koláčiky naplnila kyselkavým džemom a naň som naliala čokoládovú polevu (ja som použila ganache). Môžete samozrejme zaliať iba čokoládou, ja mám ganache radšej, pretože sa pri krájaní neláme. Nechala som stuhnúť v chladničke. Džem jednoznačne odporúčam výraznej chuti. Ja som si pripravila čerstvý malinov-ríbezľový, ktorý je pre mňa úplná topka medzi džemami.
- 4
Na džem som rozvarila mrazené maliny a čerstvé ríbezle v pomere cca 2:1, alebo ako sa mi podarí, pridala som 1 PL cukru (robila som malú dávku), zvarila som na požadovanú hustotu, prepasírovala a hotovo.
- 5
Obrázkový postup ;) Z zvedeného množstva mi vyšli 4 kusy s priemerom cca 6 cm.
Tiež drobné pečivo:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu