Kokosové drobné pečivo
Jednoduché banánovo-kokosové koláčiky (fotorecept)
Autor receptu: siuuu
Tento recept na mňa vybehol niekde na nete a keďže u nás nejdú na odbyt prezreté banány, tak som vyskúšala.* Bola som nakapatá, robila som ich len tak narýchlo, na tvare ešte musím popracovať. Bola som naozaj zvedavá na chuťovú kombináciu banán a strúhaný kokos. Možno nevyzerajú úplne že TOP, ale chuťovo boli výborné - ale na plnenie je potrebné pod čokoladovú polevu použiť chuťovo výrazný džem.
4 porcie |
10 minút príprava |
18-20 minút na 175 °C |
Postup
- Banán popučíme vidličkou na kašu, pridáme strúhaný kokos a pomocou vidličky vypracujeme kompaktnú hmotu. Z hmoty urobíme guľky (veľkosť asi ako kúsok väčší vlašský orech), uložíme na pekáč vystlaný papierom na pečenie a v strede napríklad pomocou malej lyžičky urobíme jamku. Dáme upiecť.
- Ja som piekla som na 170-175 °C cca 18-20 minút, keď okraje chytili farbu a stred už nebol mokrý vybrala som košíčky von a nechala som ich úplne vychladnúť. Doba pečenia sa v inej rúre môže líšiť. Pôvodný recept uvádzal len 10 minút, ale po 10 minútach boli ešte takmer surové.
- Na ganache som posekanú čokoládu zaliala horúcou smotanou, nechala som minútku postáť a rozmiešala som do hladka. Po vychladnutí som koláčiky naplnila kyselkavým džemom a naň som naliala čokoládovú polevu (ja som použila ganache). Môžete samozrejme zaliať iba čokoládou, ja mám ganache radšej, pretože sa pri krájaní neláme. Nechala som stuhnúť v chladničke. Džem jednoznačne odporúčam výraznej chuti. Ja som si pripravila čerstvý malinov-ríbezľový, ktorý je pre mňa úplná topka medzi džemami.
- Na džem som rozvarila mrazené maliny a čerstvé ríbezle v pomere cca 2:1, alebo ako sa mi podarí, pridala som 1 PL cukru (robila som malú dávku), zvarila som na požadovanú hustotu, prepasírovala a hotovo.
- Obrázkový postup ;) Z zvedeného množstva mi vyšli 4 kusy s priemerom cca 6 cm.