Pomarančová torta
Jednoduchá pomarančová torta (fotorecept)
Autor receptu: helena10
Nenáročné pečenie, ktoré zvládnu aj začiatočníci.
Postup
- Korpus: Celé vajcia vyšľahám s cukrami a štipkou soli do nadýchanej svetlej masy. Prilievam olej, mlieko, vsypem najemno nastrúhanú pomarančovú kôru a slabšie šľahám. Nakoniec zamiešam múku s práškom do pečiva.
- Hotové cesto vylejem a rozotriem na pomastený a jemnou strúhankou posypaný plech o rozmere 20x35 cm. Vo vyhriatej rúre na 175-180 stupňov pečiem 15-20 minút. Kontrola špajľou. Upečený korpus nechám vychladnúť.
- Z plátu som vykrojila okrúhly korpus o priemere 19 cm (dá sa až do 21 cm). Odrezky, čo ostali pôjdu do pomarančovej plnky. Okrúhly korpus som trocha navlhčila šťavou z pomaranča.
- Pomarančová plnka: Odrezky z korpusu namrvíme na väčšie kúsky do väčšej misky. Pridáme ošúpaný pomaranč pomletý v sekáčiku. Pomaranč si vyberte podľa vlastnej chuti (ochutnajte najprv). Pridáme k tomu 2 polievkové lyžice hustého domáceho jablkovo-pomarančového džemu. Maslo a čokoládu roztopím a vlejem tam tiež. Poriadne vymiešam ručným mixérom. Chuť a hustotu si môžete potom ešte doladiť podľa vlastnej chuti džemom, šťavou z pomaranča. Plnku natriem na korpus. Nechám v chladničke.
- Poleva: Navrch plnky nalejem čokoládovú polevu. Uvedené suroviny roztopím v mikrovlnke a potom poriadne vymiešam. Nechám čokoládu zatuhnúť a potom nakrájam. Ozdobím kúskom pomaranča.