Sicílska pomarančová torta bez lepku
Foto: novalim
V jednoduchosti je krása. Sicílska pomarančová torta bez lepku nechá vyniknúť intenzívnej a osviežujúcej chuti pomaranča. Upečte si ju a budete príjemne prekvapení Zobraziť celý popisV jednoduchosti je krása. Sicílska pomarančová torta bez lepku nechá vyniknúť intenzívnej a osviežujúcej chuti pomaranča. Upečte si ju a budete príjemne prekvapení nadýchaným jemným cestom, ktoré si pripravíte z našej bezgluténovej múky, špeciálne vyrobenej na prípravu ciest a korpusov – Promix PK alebo PK špeciál.
Zdroj: https://novalim.net/sicilska-pomarancova-torta-bez-lepku/
porcií
príprava
na 175 °C
Suroviny
200 g (alebo PK špeciál) |
|
75 g |
|
250 g |
|
3 ks |
|
1 bal. |
|
100 g |
|
100 g (napr. Philadelphia) |
|
2 ks veľké |
|
Na ozdobu: | |
(lístky) |
|
Postup
-
1
Vo väčšej miske vyšľaháme do peny vajcia s cukrom.
- 2
V inej nádobe zmiešame preosiatu múku Promix PK špeciál a ryžovú múku Novalim s kypriacim práškom. Suchú zmes jemne po častiach vmiešame spolu so zmäknutým maslom do vyšľahanej vaječnej hmoty.
- 3
Keď je všetko spojené, pridáme krémový syr a krátko mixérom zašľaháme do zmesi.
- 4
Jeden pomaranč ošúpeme, nakrájame na malé kúsky a kuchynským robotom rozmixujeme takmer na kašu.
- 5
Toto pomarančové pyré pridáme do cesta a jemne premiešame.
- 6
Cesto vylejeme do papierom vystlanej tortovej formy s priemerom cca 20-23 cm. Pečieme vo vyhriatej rúre na 175 °C približne 45-50 minút.
- 7
Keď zapichneme špajdľu do koláča a vytiahneme ju suchú, koláč je upečený. Vyberieme z rúry a necháme 20 minút vychladnúť vo forme.
- 8
Potom formu otvoríme a tortu potrieme zo všetkých strán šťavou z druhého pomaranča. Takto koláč získa vláčnosť a šťavnatosť. Ozdobíme plátkami pomaranča a lístkami mäty.
Tiež pomarančový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu