Hydinová pečeň

Jednoduchá pečeň so sušenými paradajkami, olivami a pórom

Autor receptu: ryzasos

Tak takúto chutnú pečienku ste ešte snáď nemali, mňam!* Jednoduchá pečeň so sušenými paradajkami, olivami a pórom je rýchly a nutrične hodnotný recept, ktorý budete mať hotový za 20 minút. To spojenie chutí je geniálne a rýchlosť prípravy ocení každý, kto nerád trávi veľa času v kuchyni a chce mať navarené chutne, zdravo a hlavne rýchlo.

4
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Ryžu prepláchneme pod tečúcou vodou, a potom ju v hrnci zalejeme s 500 ml vody.
  2. Pridáme 1/2 ČL soli a varíme ju pod pokrievkou na slabšom plameni domäkka (približne 15 minút).
  3. V druhom hrnci si medzitým na rozpálenom oleji orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu do sklovita.
  4. Pridáme prelisované strúčiky cesnaku, nakrájanú pečienku a restujeme približne 3 minúty na silnejšom plameni, pokým sa mäso z každej strany stiahne.
  5. Potom k pečeni pridáme nakrájané sušené paradajky, nasekané olivy, pór a čili omáčku.
  6. Pečienku môžeme podliať trochou vody (cca 50 ml) a dusíme ju prikrytú približne 10 minút.
  7. Potom ju odokryjeme, osolíme, okoreníme a za občasného miešania varíme ešte 3 minúty.
  8. Pečienku servírujeme s uvarenou ryžou a čerstvým pórom.