Hráškové rizoto
Jarné rizoto s hráškom a bylinkovým olejom
Autor receptu: redakcia
Toto rizoto je skvelým spojením chutí aj štruktúr.
4 porcie |
15 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Bylinkový olej: Olej rozmixujeme s lístkami trebuľky, so soľou a s korením dohladka. Bylinkový olej si pripravíme vopred – vydrží v chladničke až tri dni a môžeme ho použiť aj na dochutenie šalátov či grilovanej zeleniny.
- Pripravíme si základné biele rizoto.
- Mrazený hrášok necháme pri izbovej teplote chvíľu zmäknúť. Hráškové struky opláchneme a prekrojíme na polovice. Do hrnca nalejeme dostatočné množstvo vody, privedieme ju k varu, osolíme a vložíme hrášok, ktorý varíme 1 minútu. Potom pridáme struky cukrového hrášku a varíme ďalšiu minútu. všetko scedíme cez sitko a prepláchneme studenou vodou.
- Ešte teplé základné biele rizoto premiešame s hráškom aj so strukmi, rozdelíme na taniere a pokvapkáme bylinkovým olejom. Doplníme kyslou smotanou a podľa chuti osolíme a okoreníme. Pred podávaním môžeme ozdobiť čerstvou trebuľkou.