Zeleninová polievka

Jarná polievka

Autor receptu: mitzy

Lacná chutná polievočka. Alebo čo urobiť s vňaťou z jarnej cibuľky, pokiaľ ju nejete surovú. Možno na to táto polievka nevyzerá, ale je naozaj výborná.

3-4
porcie
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na slnečnicovom oleji opražíme spolu so štipkou červenej papriky nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme pokrájanú vňať z jarnej cibuľky a podusíme s trochou vody. Pridáme zemiaky, osolíme a zalejeme 500-600 ml vody. Po 15tich minútach pridáme pokrájané reďkovky, koreniny a pretlačený cesnak. Varíme ďalších 5-7 minút, kým zmäknú zemiaky a reďkovky.
  2. Polievku ozdobíme klíčkami šošovice. Kto chce, pridá ich do polievky počas varenia, spolu s reďkovkami. Ja som pridala čerstvé až na tanieri. Nechala som si ich naklíčiť podľa článku z Varechy a našla pre ne hneď prvé dobré využitie.
  3. Tak teda: dobrú chuť! ;)