Japonská kapustová omeleta

Autor receptu: sandriw

Okonomiyaki je druh japonskej omelety, kde je hlavnou ingredienciou okrem vajíčok najemno strúhaná kapusta. Existuje veľa obmien s rôznymi prísadami, podľa toho, v ktorom regióne Japonska sa práve nachádzate. Toto je moja zjednodušená verzia pre každodenné varenie ;) BTW, podľa môjho kolegu z Japonska, vraj najlepšiu robia v oblasti Hirošimy, kde do nej pridávajú aj ustrice. Viac na: www.facebook.com/whiskitmixit

3
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kapustu si natenko nakrájame/strúhame. Cibuľku diagonálne natenko nakrájame. Slaninu si nakrájame na prúžku. Na panvici si rozpálime olej a opečieme slaninu. Pridáme kapustu s cibuľkou a podusíme do polomäkka.
  2. Kým sa kapusta dusí, v miske zmiešame vajcia, vodu a kopcovité PL múky. Osolíme a okoreníme. Hotovú kapustovú zmes zmiešame s vajcovou zmesou.
  3. Panvicu potrieme olejom a tretinu zmesi na nej z oboch strán opečieme.
  4. Na omáčku si všetky ingrediencie zmiešame. Hotovú omeletu potrieme omáčkou a dozdobíme majonézou.