Jahodový zákusok
Jahodový krémeš (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Čo poviete na tento krémeš?
Hádam by bol hriech, aby som sa
nepodelila s touto dobrotou. Je
čas jahôd a tak skúste.
30 minút príprava |
15-17 minút na 200 °C |
Postup
- Rozmrazene lístkové cesto rozvaľkáme na tenko.
- Pripravíme si suroviny na plnku.
- Z vyvaľkaného cesta upečieme 2 pláty - rúru predhrejeme na 200 stupňov a pečieme 15-17 minút do zlatista.
- V mlieku s cukrom uvaríme hustý puding. Ešte do horúceho pridáme nakrájané maslo, premiešame. Vmiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov.
- Na plát upečeného vychladnutého cesta nanesieme 2/3 plnky, ktorú rovnomerne rozotrieme. Jahody prekrojíme poukladáme na plnku a potrieme zbytkom plnky. Neviem, čo som to urobila za foto, je tmavé. Ospravedlňujem sa.
- Smotanu vyšľaháme do tuha a nanesieme na jahodovu plnku. Položíme druhý plát upečeného lístkového cesta. Zákusok dáme do chladničky stuhnúť.
- Pripravíme si suroviny na polevu.
- Cukor práškový, olej, sirup a vodu vymiešame do hladkej hmoty, nanesieme na krémeš, ale nemusí byť. Môžeme posypať práškovým cukrom.
- Môj recept je z mrazených jahôd, ale sa teším, bude krásna úroda - viď foto.