Jahodový zákusok

Jahodový krémeš (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Čo poviete na tento krémeš? Hádam by bol hriech, aby som sa nepodelila s touto dobrotou. Je čas jahôd a tak skúste.

30 minút
príprava
15-17 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Rozmrazene lístkové cesto rozvaľkáme na tenko.
  2. Pripravíme si suroviny na plnku.
  3. Z vyvaľkaného cesta upečieme 2 pláty - rúru predhrejeme na 200 stupňov a pečieme 15-17 minút do zlatista.
  4. V mlieku s cukrom uvaríme hustý puding. Ešte do horúceho pridáme nakrájané maslo, premiešame. Vmiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov.
  5. Na plát upečeného vychladnutého cesta nanesieme 2/3 plnky, ktorú rovnomerne rozotrieme. Jahody prekrojíme poukladáme na plnku a potrieme zbytkom plnky. Neviem, čo som to urobila za foto, je tmavé. Ospravedlňujem sa.
  6. Smotanu vyšľaháme do tuha a nanesieme na jahodovu plnku. Položíme druhý plát upečeného lístkového cesta. Zákusok dáme do chladničky stuhnúť.
  7. Pripravíme si suroviny na polevu.
  8. Cukor práškový, olej, sirup a vodu vymiešame do hladkej hmoty, nanesieme na krémeš, ale nemusí byť. Môžeme posypať práškovým cukrom.
  9. Môj recept je z mrazených jahôd, ale sa teším, bude krásna úroda - viď foto.