Jahodové minitortičky s mascarpone-tvarohovým krémom fotorecept
Foto: helena10
Naše sladké jahodové víkendové potešenie.
na 175 °C
Suroviny
Korpus: | |
120 g |
|
1 bal. |
|
2 ks |
|
120 ml |
|
130 ml |
|
200 g |
|
1 bal. |
|
štipka |
|
Jahodová plnka: | |
350 g (čerstvé, mrazené) |
|
z 1/2 citróna |
|
podľa potreby |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
2 PL |
|
1 dl |
|
Mascarpone-tvarohový krém: | |
375 g |
|
1 bal. |
|
4 PL |
|
375 g |
|
3 PL |
|
Na zdobenie: | |
čerstvé |
|
Okrem toho: | |
(na vymastenie plechu) |
|
(na posypanie plechu) |
|
Postup
-
1
Korpus: Vyšľahám do peny celé vajcia s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Prilievam olej, mlieko. Prisypem múku s práškom do pečiva a štipkou soli a vymiešam cesto (miešala som mixérom). Cesto nalejem na vymastený a posypaný plech rozmerov 20 x 30 cm.
- 2
Pečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov asi 15-17 minút. Kontrola špajľou. Nechám chladnúť.
- 3
Jahodová plnka: Jahody s citrónovou šťavou rozmixujem. Prilejem jahodový sirup do objemu 800 ml. Pridám cukor a túto zmes dám variť – miešam. V jednom decilitri vody rozmiešam jahodový puding spolu so Zlatým klasom a vlejem do vriacej jahodovej zmesi. Uvarím hustý krém. Hneď po uvarení (horúci) rozotriem na upečený korpus, na ktorom som trochu vidličkou narušila povrch. Nechám vychladnúť.
- 4
Mascarpone-tvarohový krém: Na vychladnutú jahodovú plnku natriem krém pripravený vyšľahaním z mascarpone, vanilkového i práškového cukru, jemného tvarohu a kyslej smotany. Kyslú smotanu som pridala, lebo bol krém hustý. Nechala som zákusok v chladničke celú noc.
- 5
Potom povykrajujem mini tortičky a ozdobím čerstvými jahodami. Dobrú chuť!
- 6
Ochutnať som odniesla dobrým susedom.
Tiež jahodový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu