Jahodové minitortičky s mascarpone-tvarohovým krémom fotorecept
Naše sladké jahodové víkendové potešenie.
na 175 °C
Suroviny
| Korpus: | |
| 120 g |
|
| 1 bal. |
|
| 2 ks |
|
| 120 ml |
|
| 130 ml |
|
| 200 g |
|
| 1 bal. |
|
| štipka |
|
| Jahodová plnka: | |
| 350 g (čerstvé, mrazené) |
|
| z 1/2 citróna |
|
| podľa potreby |
|
| 1 bal. |
|
| 1 bal. |
|
| 2 PL |
|
| 1 dl |
|
| Mascarpone-tvarohový krém: | |
| 375 g |
|
| 1 bal. |
|
| 4 PL |
|
| 375 g |
|
| 3 PL |
|
| Na zdobenie: | |
| čerstvé |
|
| Okrem toho: | |
| (na vymastenie plechu) |
|
| (na posypanie plechu) |
|
Postup
-
1
Korpus: Vyšľahám do peny celé vajcia s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Prilievam olej, mlieko. Prisypem múku s práškom do pečiva a štipkou soli a vymiešam cesto (miešala som mixérom). Cesto nalejem na vymastený a posypaný plech rozmerov 20 x 30 cm.
- 2
Pečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov asi 15-17 minút. Kontrola špajľou. Nechám chladnúť.
- 3
Jahodová plnka: Jahody s citrónovou šťavou rozmixujem. Prilejem jahodový sirup do objemu 800 ml. Pridám cukor a túto zmes dám variť – miešam. V jednom decilitri vody rozmiešam jahodový puding spolu so Zlatým klasom a vlejem do vriacej jahodovej zmesi. Uvarím hustý krém. Hneď po uvarení (horúci) rozotriem na upečený korpus, na ktorom som trochu vidličkou narušila povrch. Nechám vychladnúť.
- 4
Mascarpone-tvarohový krém: Na vychladnutú jahodovú plnku natriem krém pripravený vyšľahaním z mascarpone, vanilkového i práškového cukru, jemného tvarohu a kyslej smotany. Kyslú smotanu som pridala, lebo bol krém hustý. Nechala som zákusok v chladničke celú noc.
- 5
Potom povykrajujem mini tortičky a ozdobím čerstvými jahodami. Dobrú chuť!
- 6
Ochutnať som odniesla dobrým susedom.
Tiež jahodový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu