Jahňacie s tekvicou (fotorecept)

Autor receptu: tancotanka

Máme svoje čerstvé jahňacie mäsko a hľadáme nové recepty z jahňaciny. Inšpirovala som sa kuchárskou knihou Marcela Ihnačáka a spojila som dva recepty z jeho knihy.

4-6
porcie
15 minút
príprava
45/25 minút
na 220 °C

Postup

  1. Ohrejeme olivový olej s maslom. Vložíme mäso a krátko ho orestujeme. Môžeme použiť jahňacie stehno(nakrájané na kocky) alebo ako v tomto prípade rebrá.
  2. Dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Pridáme nahrubo nakrájanú veľkú cibuľu a restujeme do zmäknutia cibule.
  3. Podlejeme bielym vínom, zakryjeme pokrievkou a dusíme do mäkka.
  4. Pripravíme si tekvicu: Očistenú tekvicu nakrájame na väčšie mesiačiky.
  5. Mesiačiky tekvice vložíme do zapekacej misky, osolíme, pridáme pokrájané čili, čerstvý rozmarín, prelisovaný cesnak (podľa chuti) a pokvapkáme olivovým olejom. Použila som olivovový olej, v ktorom som mala naložené domáce sušené paradajky. Vložíme do rúry a pečieme pri 220°C cca 30 minút.
  6. keď je mäso mäkké, dokončíme omáčku: Rozšľahané žĺtky s citrónovou šťavou vmiešame do výpeku, v ktorom sme pripravovali mäso.
  7. Pridáme tiež nasekanú petržlenovú vňať.
  8. Podávame s ryžou. Dobrú chuť.