Jahňacia roláda

Jahňacia roláda s kalerábovým pyré

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Postup

  1. Kaleráb, cibuľu a cesnak očistíme. Všetko nakrájame na väčšie kocky. Do hrnca dáme mlieko a pridáme očistenú zeleninu. Osolíme a okoreníme. Pridáme cukor a varíme domäkka. Rozmixujeme na pyré a dochutíme.
  2. Jahňacie stehno umyjeme, očistíme od blán a tuku a rozkrojíme tak, aby sme ho mohli naklepať. Osolíme, okoreníme a naklepeme.
  3. Rozmixujeme medvedí cesnak, mätu, olivový olej a zmesou potrieme naklepané mäso z vnútornej strany. Mäso skrútime do rolády, ktorú preložíme na alobal, ním mäso pevne zakrútime. Dáme do rúry na plech a pod plech dáme nádobu (ktorá vydrží vyššie teploty) naplenú vodou. Rúru zohrejeme na 80 °C, pečieme 6–8 hodín a kontrolujeme.