Jahňací guláš

Jahňací guláš

Autor receptu: redakcia

6
porcií
120 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Mäso nakrájame na 2–3 cm veľké kocky. Cibuľu nakrájame nadrobno, paradajky oblanšírujeme, ošúpeme nakrájame na menšie kúsky. Papriku očistíme a nakrájame na tenké slížiky.
  2. Do rozpáleného hrnca s masťou pridáme pokrájanú cibuľu, pražíme dozlata, kým začne karamelizovať, pridáme mäso, zatiahneme, pridáme pretlačený cesnak, mletú papriku premiešame a pridáme papriku a paradajky. Stíšime oheň a občas premiešame, kým nepustí zmes vlastnú šťavu.
  3. Pridáme soľ, koreniny, tymian, rozmarín. Podlejeme vodou alebo vývarom a dusíme skoro domäkka. Tesne pred dokončením pridáme na zahustenie najemno nastrúhané zemiaky a môžeme podávať. Ako príloha sa hodia halušky, chrumkavý čerstvý chlieb, ale aj varené zemiaky a parená knedľa. Tí, čo majú radi pikantné si môžu dochutiť guláš čili papričkou alebo pikantnou paprikovou pastou.