Jablkový závin
Jablkový závin

Jablkový závin bez kysnutia

frommykitchendotcom - bez fotkyfrommykitchendotcom, 16. marca 2022
30-40 minút
na 175 °C

Suroviny

Cesto:
300 g
80 g
1 ks
70 g
5-6 PL vlažné
1 ČL
Plnka:
4 ks
1 bal.
podľa potreby
Na posypanie:
3-4 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zo všetkých surovín na cesto vypracujeme hladké cesto, ktoré následne prikryjeme fóliou a necháme hodinu odležať v chladničke.

  2. 2

    Plnka: Jablká ošúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle. Pridáme škoricový cukor podľa chuti. Ak sú jablká kyslejšie, dochutíme ešte hnedým cukrom.

  3. 3

    Odležané cesto rozvaľkáme na doske buď na jeden väčší plát, alebo dva menšie (hrúbka 4-5 mm). Naplníme plnkou a to tak, že najprv na cesto rovnomerne nasypeme 2 PL strúhanky, na to dáme plnku a opäť posypeme strúhankou. Strúhanka vpije šťavu z jabĺk a zabráni jej vytekaniu. Namiesto strúhanky sa dá použiť aj trochu detskej krupice.

  4. 4

    Potom cesto zrolujeme, položíme na plech vystlaný papierom na pečenie, môžeme natrieť rozpusteným maslom (nemusí byť) a dáme piecť na 30-40 minút na 175 °C.

Recept je zaradený do kategórií:
Ovocné, Slovenská kuchyňa, Dezerty, Na sladko, Koláče, Jesenné, Zimné, Pečené

Diskusia k receptu

3sandra3
Celkom fajn, až na to, že medzi jablkami nie je cesto. Nevypadnú tie jablká? :-)
1x temzy
3sandra3
Celkom fajn, až na to, že medzi jablkami nie je cesto. Nevypadnú tie jablká? :-)
1x temzy

Zaujímavé video z archívu TV Varecha