Jablkový závin bez kysnutia
Zdroj: Môj Instagram
na 175 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 300 g |
|
| 80 g |
|
| 1 ks |
|
| 70 g |
|
| 5-6 PL vlažné |
|
| 1 ČL |
|
| Plnka: | |
| 4 ks |
|
| 1 bal. |
|
| podľa potreby |
|
| Na posypanie: | |
| 3-4 PL |
|
Postup
-
1
Zo všetkých surovín na cesto vypracujeme hladké cesto, ktoré následne prikryjeme fóliou a necháme hodinu odležať v chladničke.
- 2
Plnka: Jablká ošúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle. Pridáme škoricový cukor podľa chuti. Ak sú jablká kyslejšie, dochutíme ešte hnedým cukrom.
- 3
Odležané cesto rozvaľkáme na doske buď na jeden väčší plát, alebo dva menšie (hrúbka 4-5 mm). Naplníme plnkou a to tak, že najprv na cesto rovnomerne nasypeme 2 PL strúhanky, na to dáme plnku a opäť posypeme strúhankou. Strúhanka vpije šťavu z jabĺk a zabráni jej vytekaniu. Namiesto strúhanky sa dá použiť aj trochu detskej krupice.
- 4
Potom cesto zrolujeme, položíme na plech vystlaný papierom na pečenie, môžeme natrieť rozpusteným maslom (nemusí byť) a dáme piecť na 30-40 minút na 175 °C.
Tiež jablkový závin:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu