Jablkový závin
Jablkový závin bez kysnutia
Autor receptu: frommykitchendotcom
Postup
- Zo všetkých surovín na cesto vypracujeme hladké cesto, ktoré následne prikryjeme fóliou a necháme hodinu odležať v chladničke.
- Plnka: Jablká ošúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle. Pridáme škoricový cukor podľa chuti. Ak sú jablká kyslejšie, dochutíme ešte hnedým cukrom.
- Odležané cesto rozvaľkáme na doske buď na jeden väčší plát, alebo dva menšie (hrúbka 4-5 mm). Naplníme plnkou a to tak, že najprv na cesto rovnomerne nasypeme 2 PL strúhanky, na to dáme plnku a opäť posypeme strúhankou. Strúhanka vpije šťavu z jabĺk a zabráni jej vytekaniu. Namiesto strúhanky sa dá použiť aj trochu detskej krupice.
- Potom cesto zrolujeme, položíme na plech vystlaný papierom na pečenie, môžeme natrieť rozpusteným maslom (nemusí byť) a dáme piecť na 30-40 minút na 175 °C.