Jablkový závin

Jablkový závin bez kysnutia

Autor receptu: frommykitchendotcom

30-40 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Zo všetkých surovín na cesto vypracujeme hladké cesto, ktoré následne prikryjeme fóliou a necháme hodinu odležať v chladničke.
  2. Plnka: Jablká ošúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle. Pridáme škoricový cukor podľa chuti. Ak sú jablká kyslejšie, dochutíme ešte hnedým cukrom.
  3. Odležané cesto rozvaľkáme na doske buď na jeden väčší plát, alebo dva menšie (hrúbka 4-5 mm). Naplníme plnkou a to tak, že najprv na cesto rovnomerne nasypeme 2 PL strúhanky, na to dáme plnku a opäť posypeme strúhankou. Strúhanka vpije šťavu z jabĺk a zabráni jej vytekaniu. Namiesto strúhanky sa dá použiť aj trochu detskej krupice.
  4. Potom cesto zrolujeme, položíme na plech vystlaný papierom na pečenie, môžeme natrieť rozpusteným maslom (nemusí byť) a dáme piecť na 30-40 minút na 175 °C.