Jablkový snehový zákusok fotorecept
Foto: helena10
Veľmi chutná hrnčeková klasika.
Suroviny
Cesto: | |
2 hrnčeky |
|
1 ks |
|
1 hrnček |
|
3 ks |
|
1 hrnček |
|
250 g |
|
Jablková plnka: | |
7 ks očistené, nastrúhané |
|
1 bal. (40 g) (alebo puding) |
|
1 KL (nemusí byť) |
|
Bielkový sneh: | |
3 ks |
|
1 KL |
|
3 PL |
|
štipka |
|
Postup
-
1
Použila som hrnček s objemom 2 dl a pekáč s rozmermi 20 x 30 cm.
- 2
Ja si najprv pripravím jablká. Ošúpem, očistím od jadrovníkov a nastrúham. Pridám Zlatý klas, cviklový prášok - nemusíte a dobre premiešam. Kto ľúbi škoricu, môže si dochutiť škoricou.
- 3
V miske vymiešam ručným mixérom suroviny na cesto, ktoré je tuhšie. Cesto opatrne roztiahnem na vymastený a vysypaný plech. Pečiem vo vyhriatej rúre na 180 stupňov 10 minút. Pečte podľa svojej rúry.
- 4
Následne koláč vyberiem z rúry a rovnomerne naň rozložím jablkovú zmes. Pečiem ďalších 10 minút na tej istej teplote.
- 5
Vyšľahám z bielkov, kryštálového a vanilkového cukru tuhý sneh, vyberiem koláč z rúry, skontrolujem špajľou, ako je upečený. Na jablká rozotriem tuhý bielkový sneh. Dopečiem cca 7 minút, kým sa zapečie sneh.
- 6
Po vychladnutí nakrájam a môžeme chutnať. Dobrú chuť! Testovacia vzorka išla dobrým susedom ?.
Tiež jablkový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu