Jablkový snehový zákusok fotorecept
Veľmi chutná hrnčeková klasika.
Suroviny
| Cesto: | |
| 2 hrnčeky |
|
| 1 ks |
|
| 1 hrnček |
|
| 3 ks |
|
| 1 hrnček |
|
| 250 g |
|
| Jablková plnka: | |
| 7 ks očistené, nastrúhané |
|
| 1 bal. (40 g) (alebo puding) |
|
| 1 KL (nemusí byť) |
|
| Bielkový sneh: | |
| 3 ks |
|
| 1 KL |
|
| 3 PL |
|
| štipka |
|
Postup
-
1
Použila som hrnček s objemom 2 dl a pekáč s rozmermi 20 x 30 cm.
- 2
Ja si najprv pripravím jablká. Ošúpem, očistím od jadrovníkov a nastrúham. Pridám Zlatý klas, cviklový prášok - nemusíte a dobre premiešam. Kto ľúbi škoricu, môže si dochutiť škoricou.
- 3
V miske vymiešam ručným mixérom suroviny na cesto, ktoré je tuhšie. Cesto opatrne roztiahnem na vymastený a vysypaný plech. Pečiem vo vyhriatej rúre na 180 stupňov 10 minút. Pečte podľa svojej rúry.
- 4
Následne koláč vyberiem z rúry a rovnomerne naň rozložím jablkovú zmes. Pečiem ďalších 10 minút na tej istej teplote.
- 5
Vyšľahám z bielkov, kryštálového a vanilkového cukru tuhý sneh, vyberiem koláč z rúry, skontrolujem špajľou, ako je upečený. Na jablká rozotriem tuhý bielkový sneh. Dopečiem cca 7 minút, kým sa zapečie sneh.
- 6
Po vychladnutí nakrájam a môžeme chutnať. Dobrú chuť! Testovacia vzorka išla dobrým susedom ?.
Tiež jablkový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu