Perníkový koláč

Jablkový perník

Autor receptu: slovakbaker

Koláč, ktorý nikdy nesklame... A navyše, jeho príprava je extrémne jednoduchá.

40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Všetky sypké suroviny premiešame, prilejeme mlieko, olej, pridáme vajcia a na záver nahrubo nastrúhané jablká. Cesto dôkladne premiešame a vylejeme na maslom vymazaný a múkou vysypaný plech (38 x 25 cm). Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 45 minút.
  2. Poleva: Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu spolu s olejom. Polevou polejeme upečený perník a necháme mierne stuhnúť.
  3. Na záver koláč posypeme strúhaným kokosom. Keďže už prišla jar, perník servírujeme s čerstvými jahodami. Dobrú chuť!