Perníkový koláč
Perníkový koláč

Môj jablkový perník fotorecept

elenas - fotkaelenas, 4. mája 2020
Môj jablkový perník (fotorecept)
Foto: elenas

Dostali sme chuť na tento výborný a rýchly koláčik. Určite ho viacerí poznáte. A ak nie, tak vyskúšajte. Voňavý po perníku a šťavnatý po jablkách. Recept ponúkam tak, ako robím ja.

20-25
porcií
10 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

450 g
280 g
1 bal.
1 ČL
1 ČL
4 PL
3 ks
400 ml
125 ml
3-4 ks
50-100 g sekané
100 g (alebo hrozienka)
Na vrch:
 (alebo iný)
200 g
150 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Jablká ošúpeme a nahrubo nastrúhame. Zmiešame spolu preosiatu múku, cukor, kypriaci prášok do perníka, sódu bikarbónu, škoricu a kakao. Pridáme vajcia, vlažné mlieko, olej a všetko spolu premiešame. Pridáme nahrubo nastrúhané jablka, sekané orechy a brusnice. Všetko spolu premiešame.

    Môj jablkový perník (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Formu (plech 30x40 cm) vymastíme olejom a vysypeme múkou a vylejeme doň cesto. Rovnomerne rozotrieme, odhŕňame trochu viac od stredu k okrajom, aby sa cesto v strede veľmi nevydúvalo pri pečení. Koláč pečieme v rozohriatej rúre pri 180 °C asi 40 minút. Či je hotový vyskúšame špajdľou.

    Môj jablkový perník (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ešte horúci bohato potrieme džemom a necháme vychladnúť.

    Môj jablkový perník (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Smotanu na šľahanie zohrejeme do horúca a pridáme polámanú čokoládu. Necháme chvíľu stáť až sa čokoláda rozpustí a vymiešame na hladkú polevu. Polevou polejeme vrch koláča a necháme stuhnúť.

    Môj jablkový perník (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pokrájame na kocky a podávame. Dobrú chuť.

    Môj jablkový perník (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu