Jablkové záviny zo šľahačkového cesta bez kysnutia fotorecept
Foto: Olinecka
Jednoduchá príprava, ktorú zvládne aj začiatočník. Pohostenie a pochúťka pre veľkých aj malých.
príprava
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
500 g |
|
250 ml (33 %) |
|
2 ks |
|
3/4 bal. |
|
2 PL |
|
štipka |
|
Plnka: | |
6-7 ks |
|
(podľa sladkosti jabĺk) |
|
podľa chuti |
|
Na posypanie cesta: | |
|
|
Na potretie: | |
rozpustené |
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto.
-
2
Na plnku.
-
3
Do misy preosejeme múku, pridáme zbytok surovín a rukou vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme do chladničky odležať na 30-40 minút.
-
4
Cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku a rozdelíme na dve rovnaké časti.
-
5
Každé rozvaľkáme natenko, posypeme strúhankou, viď foto. Jablká umyjeme, nastrúhame, pridáme cukor a mletú škoricu podľa chuti. Premiešame a plnku nanesieme na vyvaľkané pláty cesta.
-
6
Naplnené zrolujeme do závinov.
-
7
Záviny preložíme na plech vymastený maslom. Povrch závinov potrieme rozpusteným maslom. Rúru predhrejeme na 200 stupňov a pečieme 45-50 minút do zlatista.
Pri peceni zavin neklesne, ostane pekne vysoky a cesto nepremocene.
Ak chces, niekedy vyskusaj a dat vediet, ci sa ti pacilo.
Ďakujem za každú radu, ale preto strúhanka, aby trocha vpila šťavu z jabĺk. Hoci klesli chuť, výborná. Pozdravujem.
Tak to sa teším, že sa podarili Dobrú chuť.