Jablkový závin
Jablkový závin

Jablkové záviny zo šľahačkového cesta bez kysnutia fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 6. júna 2020
Jablkové záviny zo šľahačkového cesta bez kysnutia (fotorecept)
Foto: Olinecka

Jednoduchá príprava, ktorú zvládne aj začiatočník. Pohostenie a pochúťka pre veľkých aj malých.

25-30 minút
príprava
45-50 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
500 g
250 ml (33 %)
2 ks
3/4 bal.
2 PL
štipka
Plnka:
6-7 ks
 (podľa sladkosti jabĺk)
podľa chuti
Na posypanie cesta:
Na potretie:
 rozpustené

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Suroviny na cesto.

    Jablkové záviny zo šľahačkového cesta bez kysnutia (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na plnku.

    Jablkové záviny zo šľahačkového cesta bez kysnutia (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do misy preosejeme múku, pridáme zbytok surovín a rukou vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme do chladničky odležať na 30-40 minút.

    Jablkové záviny zo šľahačkového cesta bez kysnutia (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku a rozdelíme na dve rovnaké časti.

    Jablkové záviny zo šľahačkového cesta bez kysnutia (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Každé rozvaľkáme natenko, posypeme strúhankou, viď foto. Jablká umyjeme, nastrúhame, pridáme cukor a mletú škoricu podľa chuti. Premiešame a plnku nanesieme na vyvaľkané pláty cesta.

    Jablkové záviny zo šľahačkového cesta bez kysnutia (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Naplnené zrolujeme do závinov.

    Jablkové záviny zo šľahačkového cesta bez kysnutia (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Záviny preložíme na plech vymastený maslom. Povrch závinov potrieme rozpusteným maslom. Rúru predhrejeme na 200 stupňov a pečieme 45-50 minút do zlatista.

    Jablkové záviny zo šľahačkového cesta bez kysnutia (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Mas ich krasne, @Olinecka , hlavne pred pecenim. Potom ti trochu klesli. Ak mozem poradit, nestruhaj si jablka vopred do misy. Ked pridas cukor, zacnu pustat stavu. Mam ma naucila na zaviny (strudle) struhat jablka na vyvalkane cesto. Vyvalkat, pokvapkat maslom, posypat struhankou (alebo mletymi orechmi), priamo na to, po celej ploche okrem okrajov nastruhat jablka, posypat cukrom a zavinut.
Pri peceni zavin neklesne, ostane pekne vysoky a cesto nepremocene.
Ak chces, niekedy vyskusaj a dat vediet, ci sa ti pacilo.