Jablkový závin
Jablkové záviny zo šľahačkového cesta bez kysnutia (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Jednoduchá príprava, ktorú zvládne aj
začiatočník. Pohostenie a pochúťka
pre veľkých aj malých.
25-30 minút príprava |
45-50 minút na 200 °C |
Postup
- Suroviny na cesto.
- Na plnku.
- Do misy preosejeme múku, pridáme zbytok surovín a rukou vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme do chladničky odležať na 30-40 minút.
- Cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku a rozdelíme na dve rovnaké časti.
- Každé rozvaľkáme natenko, posypeme strúhankou, viď foto. Jablká umyjeme, nastrúhame, pridáme cukor a mletú škoricu podľa chuti. Premiešame a plnku nanesieme na vyvaľkané pláty cesta.
- Naplnené zrolujeme do závinov.
- Záviny preložíme na plech vymastený maslom. Povrch závinov potrieme rozpusteným maslom. Rúru predhrejeme na 200 stupňov a pečieme 45-50 minút do zlatista.