na 200 °C
Postup
-
1
Múku preosejeme, pridáme prášok do pečiva, štipku soli, práškový cukor a postrúhanú kôru z umytého citróna, premiešame, v strede zmesi urobíme nožom jamku a vyklopíme do nej 2 celé vajcia.
- 2
Stuhnuté maslo postrúhame a najprv nožom, potom dlaňami rýchlo vypracujeme polotuhé cesto. Vyvaľkáme 2 bochníky, prikryjeme ich obrúskom a pripravíme plnku.
- 3
Umyté jablká olúpeme a nahrubo postrúhame. Jeden väčší bochník cesta vyvaľkáme na pomúčenej doske a pomocou valčeka preložíme na suchý plech. Cesto zarovnáme po okraje a posypeme pomletými orechmi alebo bielou strúhankou, ktoré vsiaknu prebytočnú šťavu z jabĺk.
- 4
Potom po povrchu rozsypeme postrúhané jablká, umyté hrozienka, poprášime mletou škoricou alebo škoricovým cukrom, vanilkovým a kryštálovým cukrom.
- 5
Vyvaľkáme druhý bochník cesta vo veľkosti plechu, pomocou valčeka cesto prenesieme na plech a ochutené jablká prikryjeme. Vrchné cesto miestami prepichneme vidličkou, aby pri pečení unikla para z jabĺk.
- 6
Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov asi 30 minút. Upečené krájame na 5 x 5 cm štvorce. Vrch pocukrujeme
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu