Foto: zuzanka1367
Pre tento recept som dnes varila tú slanú karamelovú dobrotu, jablká, škorica, karamel sú moje obľúbené suroviny. Koláčiky sú také jednohubky, aspoň netreba krájať, Zobraziť celý popisPre tento recept som dnes varila tú slanú karamelovú dobrotu, jablká, škorica, karamel sú moje obľúbené suroviny. Koláčiky sú také jednohubky, aspoň netreba krájať, to ja nerada :)
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
300 g |
|
200 g |
|
200 g |
|
1/2 balenia |
|
1/4 lyžičky |
|
Plnka: | |
3 ks |
|
1/2 ks |
|
1/2 lyžičky |
|
2 lyžice |
|
|
|
na potretie |
|
Postup
-
1
Múku s maslom, soľou a PDP rýchlymi pohybmi spojíme v mrveničku, pridáme smotanu a vymiesime cesto, ktoré uložíme do chladu.
-
2
Zatiaľ si očistíme jablká, zbavíme jadier, nakrájame na drobno, pokvapkáme citrónom a zmiešame s cukrom a škoricou...
-
3
Cesto vyberieme z chladničky, na pomúčenej doske rozvaľkáme a povykrajujeme koleska.
-
4
Na jedno koliesko dáme za lyžičku jabĺk, polejeme ich lyžičkou karamelu, na druhom koliesku urobíme tri zárezy a položíme na plnku. Vidličkou dobre popritláčname.
-
5
Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajcom a vložíme do vyhriatej rúry na 190 stupňov.
-
6
Koláčiky voňajú po celej kuchyni, sú rýchlo hotové, vhodné aj na desiatu, alebo raňajky. Môžete ich ešte povrchu poliať tým posoleným karamelom, chutí to skvelo, aspoň mne :)
*****
varecha.pravda.sk/recepty/slana-karamelova-poleva-fotorec...