Foto: luprox
Veľmi jednoduchý recept na prípravu domáceho chrumkavého chlebíka :-)
20 minút
príprava
príprava
30 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Zmiešame obe múky, soľ a sódu bikarbónu. Pridáme kyslú smotanu, za hrsť slnečnicových semiačok a pomocou ruky vymiešame tuhé cesto. Ak sa cesto lepí na ruky, potrieme si ich olivovým olejom.
- 2
Z cesta vytvarujeme bochník a dáme na plech s papierom na pečenie. Bochník môžme trošku poprášiť múkou.
- 3
Nožíkom bochník trošku narežeme a dáme piecť do vyhriatej rúky na 200 °C na 30 minút, ale ten kto chce chrumkavú kôrku môže piecť o trošku dlhšie.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
www.mundo.cz/irsko/kuchyne...
Ukladám, vyskúšam, hviezdičkujem