Indické karí kuracie kúsky - Chicken curry fotorecept

yofo - fotkayofo, 9. marca 2013
Indické karí kuracie kúsky - Chicken curry (fotorecept)
Foto: yofo

Ak niekto pozná indickú kuchyňu, vie, že je naozaj výrazná a korenistá. Tento recept je zmesou rôznych príprav Indického kari. Snažil som sa skĺbiť Zobraziť celý popisAk niekto pozná indickú kuchyňu, vie, že je naozaj výrazná a korenistá. Tento recept je zmesou rôznych príprav Indického kari. Snažil som sa skĺbiť to najlepšie, aby príprava tohoto jedla nebola náročná, ale aby aj výsledok zodpovedal očakávaniu pravej Indickej kuchyne. U nás je toto jedlo obľúbené, je chutné, šťavnaté, voňavé, sýte a cenovo nenáročné. Pri príprave si užijete fantastickú zmes vôní a pri jedení gastronomický zážitok. :)

15 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

600 g
4 PL (alebo jogurt)
1 ČL
1/2 ČL
1 ČL
1 ČL
1 ČL
1/2 ČL
1 PL
1 ks
3 ks
3 strúčiky
100 g
3 ks
100 ml
1/2 ČL




Postup

  1. 1

    Mäso naložíme do pácu. Postup: Kuracie prsia nakrájame na kúsky, pridáme 4 veľké lyžice smotany (alebo bieleho jogurtu), 1 Čajovú lyžičku kari korenie, 1 ČL soľ, 1 ČL paprika pálivá, 1/2 ČL mletá rasca, 1/2 ČL korenie garam masala, 1/2 ČL čierne korenie, 1 PL citrónovej šťavy. Všetko spolu dobre premiešame a necháme v chlade postáť 10 hodín. Najlepšie je si mäso v páci pripraviť deň vopred.

    Indické karí kuracie kúsky - Chicken curry (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme ostatné suroviny 1 veľkú cibuľu nakrájame na mesiačiky, nasekáme 3 sladko-kyslé feferónky, nakrájame 3 strúčiky cesnaku, 3 lúpané paradajky rozrežeme na menšie časti. Ak použijete surové obielené paradajky, pridajte aj trochu pretlaku.

    Indické karí kuracie kúsky - Chicken curry (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    100g masla roztopíme, pridáme cibuľu, feferónky, cesnak, 1 ČL rasca celá. Všetko spolu restujeme.

    Indické karí kuracie kúsky - Chicken curry (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Všetko spolu restujeme, až kým nieje cibuľa pekne sklovitá.

    Indické karí kuracie kúsky - Chicken curry (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme kuracie mäso v páci a osmažíme ho, aby pekne zbelelo z každaj strany.

    Indické karí kuracie kúsky - Chicken curry (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Keď sa mäso zatiahne, pridáme paradajky. S 1 deci vody vypláchneme plechovku a vlejeme do hrnca. Keď dosiahneme bod varu, stiahneme plameň a nezakryté varíme približne 1/2 hodinu, aby sa časť vody vyparila a zmes zhustla.

    Indické karí kuracie kúsky - Chicken curry (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ako príloha sa hodia hranolky alebo pečené zemiaky. Ja som zvolil čisté pečené zemiaky, lebo v jedle je už dosť korenín. Obielené, na štvrtky pokrájané zemiaky polejeme trochou oleja, dobre premiešame, pridáme 1 ČL soli a znovu premiešame. Necháme chvíľku postáť, aspoň kým sa nevyhreje rúra. Soľ uvolní v zemiakoch šťavu, zemiaky aj so šťavou vysypeme na plech s papierom na pečenie, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme do zlatohneda.

    Indické karí kuracie kúsky - Chicken curry (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Dobrú chuť. :)

    Indické karí kuracie kúsky - Chicken curry (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

elysa
niečo podobné som už robila a chutilo nám ,takže skúsim aj toto...
varechovna
jedlo ako stvorené pre môjho priatela...on má rád pikantné a Indické.... budúci týždeň ho hned vyskúšam doma mám všetky ingrediencie okrem garam masala...utekám ja do exotickej predajne kde takúto zmes korenia predávajú....:-D
daska83
Dnes som skusila tvoj recept a je naozaj vynikajuci, urcite ho budem robit pravidelne. Len miesto cibule som dala salotku. Dakujem :)
1x yofo
yofo
Som rád že ti chutilo. Dobrý nápad s tou šalotkou. :)
lyduss
vyzerá to veľmi chutne. ešte by som rada vedela, že kde zoženiem garam masala? lebo v bežnom supermarkete som to ešte nevidela a predpokladám, že bez tejto exotickej prísady to nebude mať správnu chuť
yofo
Garam masala nieje až také exotické korenie, bežne ho kupujem v bille. Niekde vedľa karí by si ho mohla nájsť. Aj v lídli ho majú.
yofo
Pozor na tie feferónky, naposledy som tiež dal 3ks ako vždy, ale pálili jak šľak. Tak ak sú pálive, dajte menej. :)
zravychlapik09
na tento recept som narazil o 10 rokov neskôr ale skúsim to, vyzerá to docela chutne len ja si osobne myslím že by sa k tomu hodila skôr ryža než zemiaky




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia