Indické karí kuracie kúsky - Chicken curry fotorecept
Foto: yofo
Ak niekto pozná indickú kuchyňu, vie, že je naozaj výrazná a korenistá. Tento recept je zmesou rôznych príprav Indického kari. Snažil som sa skĺbiť Zobraziť celý popisAk niekto pozná indickú kuchyňu, vie, že je naozaj výrazná a korenistá. Tento recept je zmesou rôznych príprav Indického kari. Snažil som sa skĺbiť to najlepšie, aby príprava tohoto jedla nebola náročná, ale aby aj výsledok zodpovedal očakávaniu pravej Indickej kuchyne. U nás je toto jedlo obľúbené, je chutné, šťavnaté, voňavé, sýte a cenovo nenáročné. Pri príprave si užijete fantastickú zmes vôní a pri jedení gastronomický zážitok. :)
príprava
na 180 °C
Suroviny
600 g |
|
4 PL (alebo jogurt) |
|
1 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
3 ks |
|
3 strúčiky |
|
100 g |
|
3 ks |
|
100 ml |
|
1/2 ČL |
|
Postup
-
1
Mäso naložíme do pácu. Postup: Kuracie prsia nakrájame na kúsky, pridáme 4 veľké lyžice smotany (alebo bieleho jogurtu), 1 Čajovú lyžičku kari korenie, 1 ČL soľ, 1 ČL paprika pálivá, 1/2 ČL mletá rasca, 1/2 ČL korenie garam masala, 1/2 ČL čierne korenie, 1 PL citrónovej šťavy. Všetko spolu dobre premiešame a necháme v chlade postáť 10 hodín. Najlepšie je si mäso v páci pripraviť deň vopred.
-
2
Pripravíme ostatné suroviny 1 veľkú cibuľu nakrájame na mesiačiky, nasekáme 3 sladko-kyslé feferónky, nakrájame 3 strúčiky cesnaku, 3 lúpané paradajky rozrežeme na menšie časti. Ak použijete surové obielené paradajky, pridajte aj trochu pretlaku.
-
3
100g masla roztopíme, pridáme cibuľu, feferónky, cesnak, 1 ČL rasca celá. Všetko spolu restujeme.
-
4
Všetko spolu restujeme, až kým nieje cibuľa pekne sklovitá.
-
5
Pridáme kuracie mäso v páci a osmažíme ho, aby pekne zbelelo z každaj strany.
-
6
Keď sa mäso zatiahne, pridáme paradajky. S 1 deci vody vypláchneme plechovku a vlejeme do hrnca. Keď dosiahneme bod varu, stiahneme plameň a nezakryté varíme približne 1/2 hodinu, aby sa časť vody vyparila a zmes zhustla.
-
7
Ako príloha sa hodia hranolky alebo pečené zemiaky. Ja som zvolil čisté pečené zemiaky, lebo v jedle je už dosť korenín. Obielené, na štvrtky pokrájané zemiaky polejeme trochou oleja, dobre premiešame, pridáme 1 ČL soli a znovu premiešame. Necháme chvíľku postáť, aspoň kým sa nevyhreje rúra. Soľ uvolní v zemiakoch šťavu, zemiaky aj so šťavou vysypeme na plech s papierom na pečenie, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme do zlatohneda.
-
8
Dobrú chuť. :)
Diskusia k receptu