Paprikáš
Hydinový paprikáš
Autor receptu: redakcia
Postup- Hydinové stehná vykostíme, očistíme,
opláchneme, osušíme a nakrájame na kúsky.
- Do horúcej masti dáme na rezančeky nakrájanú cibuľu. Osmažíme
ju do zlatohneda, pridáme nakrájané mäso,
prudko orestujeme, aby nepustilo šťavu. Pridáme soľ, korenie, papriku, rascu a podľa chuti
aj štipľavú papriku.
- Krátko podusíme, neskôr podlejeme trochou
vody a privedieme do varu. Keď je mäso hotové,
rozšľaháme v smotane múku, primiešame
k mäsu a necháme prevrieť.
- Halušky: V mlieku rozhabarkujeme
vajíčko so žĺtkami, postupne pridáme detskú
krupicu a polohrubú múku, posolíme a necháme
chvíľu postáť. Ak je cesto redšie, treba prisypať
múku. Hádžeme do vriacej osolenej vody nožíkom z dosky alebo cez haluškár. Keď halušky
vyplávajú, treba ich ešte 5–7 minút povariť.
Potom ich scedíme a polejeme opraženým maslom, alebo môžeme dať maslo opražiť na panvicu a na ňom potom opražiť halušky.
|