Paprikáš

Hydinový paprikáš

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Hydinové stehná vykostíme, očistíme, opláchneme, osušíme a nakrájame na kúsky.
  2. Do horúcej masti dáme na rezančeky nakrájanú cibuľu. Osmažíme ju do zlatohneda, pridáme nakrájané mäso, prudko orestujeme, aby nepustilo šťavu. Pridáme soľ, korenie, papriku, rascu a podľa chuti aj štipľavú papriku.
  3. Krátko podusíme, neskôr podlejeme trochou vody a privedieme do varu. Keď je mäso hotové, rozšľaháme v smotane múku, primiešame k mäsu a necháme prevrieť.
  4. Halušky: V mlieku rozhabarkujeme vajíčko so žĺtkami, postupne pridáme detskú krupicu a polohrubú múku, posolíme a necháme chvíľu postáť. Ak je cesto redšie, treba prisypať múku. Hádžeme do vriacej osolenej vody nožíkom z dosky alebo cez haluškár. Keď halušky vyplávajú, treba ich ešte 5–7 minút povariť. Potom ich scedíme a polejeme opraženým maslom, alebo môžeme dať maslo opražiť na panvicu a na ňom potom opražiť halušky.