Hutný guláš bombajstický
Autor receptu: nonna
Tento recepis nepatrí do kolekcie mojich zdravých či racionálnych. Je však stále zima, organizmus potrebuje viac energie na výrobu tepla a zahriatie. K tomu dopomôže aj jeho mierna pikantnosť a chilli s čiernym korením navyše povzbudia pečeňové bunky k intenzívnejším výkonom a teda k lepšej očiste od jedov a splodín metabolizmu. Chuťovo som ho umiestnila do východnývh diaľav použitím ochudzovatiel z tejto oblasti. Bol zaujímavý a rozhodne schopný dobre zasýtiť.
3 porcie |
16 minút príprava |
18 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso a špekačku nakrájame na kocky o veľkosti cca 1x1cm. Pridáme solamyl a dobre premiešame. Potom obe omáčky a všetky koreniny okrem anýzu, opäť premiešame.
- Necháme prikryté marinovať v chlade jeden deň.
- Rozohrejeme maslo s olejom a krátko na ňom opražíme cesnak nakrájaný na plátky.
- Pridáme marinované mäso so špekačkou a za stáleho miešania restujeme 7 minút.
- Pridáme zemiaky pokrájané na menšie kocky, kukuricu, fazuľku, podlejeme predhriatou vodou, okoreníme anýzom, jemne osolíme a dusíme 10 minút.