Huspenina

Autor receptu: redakcia

40 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Paprčky, kožu a kus hlavy vložíme do vriacej octovej vody, ktorá by mala mäso prekrývať o 5 cm. Po hodine varenia pridáme nakrájaný zeler a mrkvu, petržlenovú vňať, neolúpanú cibuľu, cesnak, celé čierne korenie, bobkové listy a plátok citróna. Všetko spolu varíme ešte hodinu, kým mäso nezmäkne.
  2. Odložíme z ohňa, prilejeme 3 PL studenej vody a počkáme, kým sa vývar nevyčistí. Potom mäso vyberieme, nakrájame na menšie kúsky a dáme do misy.
  3. Z vychladnutého vývaru odstránime usadený tuk, vývar precedíme cez látku, nalejeme na mäso a odložíme do chladničky.