Huspenina

Huspenina s kolenom, jazykom a baby zeleninou

Autor receptu: redakcia

8
porcií

Postup

  1. Bravčové koleno, kože, rozseknuté paprčky a jazyk dáme do hrnca, zalejeme vodou a pridáme cesnak, celé čierne korenie, soľ, nové korenie, bobkový list. Varíme do zmäknutia – asi 5–6 hodín.
  2. Baby zeleninu krátko povaríme v druhom hrnci, vodu scedíme a zeleninu schladíme. Mäso vyberieme z vývaru, uvarené koleno oberieme z kostí, nakrájame na kocky, poukladáme do pohára a pridáme baby zeleninu.
  3. Z vývaru odstránime na jeho povrchu vylúčený tuk a scedíme ho. Vývarom zalejeme suroviny v pohári. V chladnej miestnosti necháme huspeninu stuhnúť. Bravčový jazyk pomocou dvoch vidličiek rozdelíme na vlákna a pridáme navrch huspeniny. Podávame s nakrájanou šalotkou, vínnym octom a pečivom.