Huspenina
Huspenina s kolenom, jazykom a baby zeleninou
Autor receptu: redakcia
Postup- Bravčové koleno, kože, rozseknuté paprčky a jazyk dáme
do hrnca, zalejeme vodou a pridáme cesnak, celé čierne korenie, soľ, nové korenie, bobkový
list. Varíme do zmäknutia – asi 5–6
hodín.
- Baby zeleninu krátko povaríme
v druhom hrnci, vodu scedíme
a zeleninu schladíme. Mäso vyberieme z vývaru, uvarené koleno
oberieme z kostí, nakrájame na
kocky, poukladáme do pohára
a pridáme baby zeleninu.
- Z vývaru odstránime na jeho
povrchu vylúčený tuk a scedíme ho. Vývarom zalejeme suroviny v pohári. V chladnej miestnosti necháme huspeninu
stuhnúť. Bravčový jazyk pomocou
dvoch vidličiek rozdelíme na vlákna
a pridáme navrch huspeniny. Podávame s nakrájanou šalotkou, vínnym octom a pečivom.
|