Huspenina (fotorecept)

Autor receptu: gordonko

... v dobách dávnejších som mal v rodine malú Katku, tá huspeninu volala ,, GUMOVÁ POLIEVKA ,,

20-25
porcií
30 minút
príprava
450-500 minút
tepelná úprava

Postup

  1. potrebné suroviny
  2. umyté a očistené suroviny dáme do veľkého hrnca, zalejeme ich vodou .... zatiaľ bez zeleniny
  3. ... pridáme koreniny a dáme variť - zakryté pokrievkou
  4. začiatok varenia - privedieme k varu a stiahneme plameň na minimum HUSPENINA sa varí POMALY a DLHO
  5. keď sa nám vytvoria ,,šumuny,, treba ich opatrne pozbierať a odstrániť
  6. pridáme zeleninu a pomaličky varíme a varíme a varíme
  7. asi po 7 hodinách varenia
  8. urobíme skúšku - odoberieme trochu tekutiny z hrnca na tanierik a dáme vychladiť... ak máme hotovo tekutina nám zrosolovatí
  9. pevné časti vyberieme von z hrnca
  10. do misiek si pripravíme trochu zeleninky, mäsa, ak niekto chce aj uvarené kože
  11. ja dávam prednosť čistej huspenine... huspeninu nalejeme do misiek, posypeme štipkou červenej mletej papriky, čierným korením ....
  12. a misky s huspeninou dáme vychladiť
  13. moja večera huspenina posypaná pokrájanou cibuľou osolené, môže byť aj kvapka octu