Huspenina (fotorecept)
Autor receptu: gordonko
... v dobách dávnejších som mal v rodine malú Katku, tá huspeninu volala ,, GUMOVÁ POLIEVKA ,,
20-25 porcií |
30 minút príprava |
450-500 minút tepelná úprava |
Postup
- potrebné suroviny
- umyté a očistené suroviny dáme do veľkého hrnca, zalejeme ich vodou .... zatiaľ bez zeleniny
- ... pridáme koreniny a dáme variť - zakryté pokrievkou
- začiatok varenia - privedieme k varu a stiahneme plameň na minimum HUSPENINA sa varí POMALY a DLHO
- keď sa nám vytvoria ,,šumuny,, treba ich opatrne pozbierať a odstrániť
- pridáme zeleninu a pomaličky varíme a varíme a varíme
- asi po 7 hodinách varenia
- urobíme skúšku - odoberieme trochu tekutiny z hrnca na tanierik a dáme vychladiť... ak máme hotovo tekutina nám zrosolovatí
- pevné časti vyberieme von z hrnca
- do misiek si pripravíme trochu zeleninky, mäsa, ak niekto chce aj uvarené kože
- ja dávam prednosť čistej huspenine... huspeninu nalejeme do misiek, posypeme štipkou červenej mletej papriky, čierným korením ....
- a misky s huspeninou dáme vychladiť
- moja večera huspenina posypaná pokrájanou cibuľou osolené, môže byť aj kvapka octu