Husacia pečeň (fotorecept)
Autor receptu: ketty3811
V Metre som natrafila na pečeň z vykŕmenej husi, tak som sa rozhodla vyskúšať ju urobiť.
Postup
- Pripravíme si husaciu pečeň a husaciu masť.
- Pečeň vložíme do mlieka a necháme niekoľko hodín odležať.Ja som nechala cez noc.
- Potom ju osušíme a vložíme do husacej masti,tak aby bola ponorená.
- Necháme pomaličky bublať asi pol hodiny.Potom vypneme,prikryjeme a necháme postať ďalšiu polhodinku.Medzitým si očistíme jablká,ktoré nakrájame na mesiačiky.
- Opečieme ich na troške husacej masti.
- Pečeň vyberieme,osolíme,okoreníme a nakrájame na plátky.Podávame s výbornymi jablkami a chlebom.
- Zvyšnú masť natierame na chlieb,posypeme cibuľkou a pojedáme.:-)