Husacia pečeň (fotorecept)

Autor receptu: ketty3811

V Metre som natrafila na pečeň z vykŕmenej husi, tak som sa rozhodla vyskúšať ju urobiť.

60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si husaciu pečeň a husaciu masť.
  2. Pečeň vložíme do mlieka a necháme niekoľko hodín odležať.Ja som nechala cez noc.
  3. Potom ju osušíme a vložíme do husacej masti,tak aby bola ponorená.
  4. Necháme pomaličky bublať asi pol hodiny.Potom vypneme,prikryjeme a necháme postať ďalšiu polhodinku.Medzitým si očistíme jablká,ktoré nakrájame na mesiačiky.
  5. Opečieme ich na troške husacej masti.
  6. Pečeň vyberieme,osolíme,okoreníme a nakrájame na plátky.Podávame s výbornymi jablkami a chlebom.
  7. Zvyšnú masť natierame na chlieb,posypeme cibuľkou a pojedáme.:-)