Husací krém

Husací krém so zeleninou, s haluškami a drobami

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Husacie stehno, 100 g mrkvy, 100 g zeleru, 50 g cibule, nové korenie a bobkový list dáme do hrnca a varíme, až kým nezískame silný vývar. Droby uvaríme zvlášť v osolenej vode.
  2. Na masle orestujeme zvyšnú nakrájanú cibuľu, pridáme 50 g mrkvy, 50 g zeleru nakrájaných na kocky, poprášime múkou a spolu orestujeme. Podlejeme hotovým silným vývarom a smotanou, osolíme, okoreníme a necháme variť 15–20 minút za stáleho miešania.
  3. Do hotového krému pridáme nakrájané droby, mäso zo stehna a zvyšnú zeleninu, ktorú nakrájame na dlhé tenké rezance.
  4. Všetky ingrediencie na halušky spolu zmiešame, pretlačíme cez dierované sito do vriacej vody a uvaríme. Podávame k husaciemu krému.