Husací krém
Husací krém so zeleninou, s haluškami a drobami
Autor receptu: redakcia
Postup- Husacie stehno, 100 g mrkvy, 100 g
zeleru, 50 g cibule, nové korenie a bobkový
list dáme do hrnca a varíme, až kým nezískame silný vývar. Droby uvaríme zvlášť
v osolenej vode.
- Na masle orestujeme zvyšnú nakrájanú cibuľu, pridáme 50
g mrkvy, 50 g zeleru nakrájaných na kocky,
poprášime múkou a spolu orestujeme. Podlejeme hotovým silným vývarom a smotanou, osolíme, okoreníme a necháme variť
15–20 minút za stáleho miešania.
- Do hotového
krému pridáme nakrájané droby, mäso
zo stehna a zvyšnú zeleninu, ktorú nakrájame na dlhé tenké rezance.
- Všetky ingrediencie na halušky spolu zmiešame, pretlačíme cez dierované sito do vriacej vody
a uvaríme. Podávame k husaciemu krému.
|