Zapekaná kapusta

Hunc (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Jednoduché jedlo od babičky z kapusty, varených zemiakov a krúp.

4-5
porcie
50 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravila som si suroviny. Kapustu som premyla, lebo bola dosť kyslá. Slaninu som nakrájala na kocky a cibuľu na mesiačiky. Zemiaky som umyla a dala variť v šupke. Jačmenné krúpy som umyla, dala do hrnca, zaliala vodou a pridala som trošku masti a uvarila.
  2. Na panvicu som dala slaninu a keď sa uvoľnil tuk, pridala som celú rascu, cibuľu a cesnak a všetko som opiekla.
  3. Pridala som kapustu a spolu podusila.
  4. Potom som pridala paradajkovú šťavu, všetko som premiešala a nechala 15 minút podusiť.
  5. K podusenej kapuste som pridala krúpy...
  6. ...a spolu premiešala.
  7. Uvarené zemiaky som ošúpala a nakrájala na kolieska.
  8. Keď som mala všetko pripravené, zapekaciu misu som vymazala masťou a uložila som polovicu zemiakov.
  9. Na zemiaky som položila polovicu kapusty s krúpami...
  10. ...na kapustu som uložila druhú polovicu zemiakov...
  11. ...a zakryla som ich druhou polovicou kapusty. V smotane som rozmiešala vajce a zaliala som jedlo. Rúru som nechala vyhriať na 200 °C a pieklo sa 20 minút.
  12. Jedlo som uložila na taniere a posypala čerstvou záhradnou majoránkou. Prajem vám dobrú chuť.