Huby v zemiakovej perinke

Autor receptu: zirafninka1

Inšpirácia pochádza z časopisu Nejlepší recepty.

Postup

  1. Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode.
  2. Uvarené zemiaky ochutíme bielym korením a nastrúhaným muškátovým orieškom. Pridáme 20g masla. Zemiaky roztlačíme na kašu a necháme mierne vychladnúť.
  3. Huby očistíme. Hlivu nakrájame na rezančeky, šampiňóny na väčšie kúsky.
  4. Cibuľu najemno nakrájame a na 30g masla speníme.
  5. Pridáme nakrájanú hlivu. Opekáme cca 5 minút.
  6. K hlive pridáme aj šampiňóny a spolu opekáme, kým huby nezmäknú.
  7. Panvicu stiahneme zo sporáka, hubovú zmes ochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou, pridáme trochu citrónovej šťavy, osolíme, okoreníme čiernym korením.
  8. 3/4 zemiakovej kaše navrstvíme do vymazaného pekáčika. V strede spravíme jemnú priehlbinku. Do nej navrstvíme huby.
  9. Parmezán nastrúhame na jemnom strúhadle a zmiešame ho s oboma druhmi smotany.
  10. Pripravenou omáčkou zalejeme zemiaky a huby. Zvyšnou zemiakovou kašou naplníme cukrárenske vrecúško s ozdobnou špičkou. Ozdobíme okraje po obvode celého pekáčika.
  11. Pečieme v rúre vyhriatej na 220 °C cca 25 minút.
  12. Vegánsku verziu receptu nájdete tu: http://fazulky.blogspot.sk/2013/03/hliva-v-zemiakovej-perinke.html